Черно море Тича стигна до финал на държавното първенство за юноши U19 след измъчена победа над ЦСКА с 88:76.


“Моряците” изоставаха до средата на последната част, когато направиха обрат и взеха победата. ЦСКА се бори изключително въпреки по-младия си състав и само малко повече издръжливост и опит в края не им стигнаха да изненадат големия фаворит.

Черно море изглеждаше супер смутено от самото начало и това се предаде бързо на терена, като варненци пропускаха и отворени стрелби. ЦСКА се нуждаеше само от няколко минути, за да се възползва от това, реализира няколко поредни атаки, вкара три тройки и се откъсна напред. Както обикновено, веднъж окрилен, “червеният” състав материализира това и дръпна с двуцифрена разлика.

В средата на втория период ЦСКА играеше вече съвсем необезпокоявано, като Черно море бележеше само от някоя инцидентна тройка и стоеше много пасивно в защита. Към края на полувремето авансът стигна 18 точки.

Въпреки усилията на варненци, ЦСКА поддържаше двуцифрената си преднина и в третия период, като само в един момент Черно море се доближи на девет от съперника. “Червените” бяха много акуратни в действията си, ограничиха много грешките и това им носеше успех.

С първите пет точки за последната четвърт Черно море най-после показа живот, стопи до пет разликата и бе активен в атака запърви път в мача. ЦСКА обаче връщаше веднага точки, за да остане напред. Мартин Стефанов вкара три поредни тройки за варненци, а още една на Петър Христов направи разликата една-единствена точка, със 6 минути на часовника. Отново Христов бе точен две минути по-късно, за да даде от тройката за първи път преднина на “моряците”.

След като направи фантастични мачове в групите, Виктор Маргаритов нямаше ден от тройката и въпреки огромните усилия повече успяваше да намира съотборниците си, отколкото да бележи. Силите на Емилиян Грудов също се изчерпаха и дабъл-дабълът му не стигна за победата.

Така невероятната последна четвърт и 37:15 в нея се оказа достатъчно да заличи пасива и да донесе победата на Черно море.

Александър Кръстев бе страхотен за варненци с 24 точки и 9 борби, 19 плюс 7 борби добави Мартин Стефанов. Михаил Молдов поддържаше Черно море през целия двубой и завърши с 18 точки, 7 борби и 5 асистенции.

Грудов завърши с 22 точки и 14 борби за ЦСКА, Маргаритов добави 13 плюс 11 асистенции.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html