колаж: "Петел"

За един и същи автомобил в София трябва да се платят 55 лева данък, а във Варна - 130 лева. Това установи читателка на "Петел" след онлайн проверка в калкулатора за местния данък. 

Ето какво пише гражданката:

Направи ми впечатление разликата на дължимия данък МПС за един и същ вид автомобил при Община Варна и при всички останали общини на територията на държавата. Оказва се, че ние Варненци плащаме най-скъпи данъци.

За проверка използвах този калкулатор: https://cartax.uslugi.io

За сравнение използвах данните на личният ми автомобил, като калкулираният дължим данък при гр. София се оказва 55 лв. срещу цели 130 лв. за гр. Варна.

Варненката много държи да чуе аргументацията на Община Варна защо данъка за една и съща кола в морския град е повече от два пъти по-висок, отколкото в столицата.

Ще припомним, че Община Варна прие тази година рекорден бюджет на стойност над 406 млн. лева. Към него трябва да прибавим и над 90 млн. лева от проекти по програми на ЕС. Това даде основание на кмета Иван Портних и управляващите от ГЕРБ навсякъде да се хвалят, че Варна има бюджет от почти половин милиард. При това "без увеличение на местните данъци", твърдят те. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html