Седмица преди най - светлите празници, Санаторно - оздравителният комплекс „Камчия“ организира Благотворителна Коледа за децата от Центъра за настаняване от семеен тип "Другарче" и Центъра за обществена подкрепа "Усмивка" към Община Варна.

Малките гости бяха посрещнати от изпълнителния директор на СОК „Камчия“ – Николай Недялков, който им пожела да бъдат здрави, щастливи и никога да не забравят да носят добротата в себе си и да я разпространяват.

Вълнуваща беше срещата на децата от Центъра за настаняване от семеен тип "Другарче" и Центъра за обществена подкрепа "Усмивка“ с Дядо Коледа и Снежанка. Това, което стопли сърцата и просълзи всички присъстващи бе фактът, че децата не отправиха своите желания към „Белобрадия старец“, а просто споделиха с него мечтите си.

Най - трогателният момент от Благотворителната инициатива бе срещата на учениците на Частно средно училище „Юрий Гагарин“ в СОК „Камчия“ с децата от двата центъра. Прочувствен бе моментът, в който предучилищната група и вокалната формация на училището поздравиха малките гости с коледни и новогодишни песнички и им подариха ръчно изработени от тях коледни картички. Така деца от два различни свята се срещнаха и си подариха любов и добротата.

Комплекс „Камчия“ се превърна в място, където малки и големи успяха да подарят добро и да споделят заедно „Магията на Коледа“, защото Коледата е за всички!

*публикация