Поредица от оплаквания постъпиха в „Петел“ от варненци, които са се видели в чудо как да се предвижат пеша по заледените тротоари на града. „Ужасно е, навсякъде е стъкло и никъде никой не е хвърлил пясък“, повтарят гражданите.

 

„Не ме интересува кой трябва да го свърши – общината или собствениците на търговски обекти, но по тротоарите тази сутрин по-лесно щях да се придвижвам на кънки“, коментира варненнка.

 

 

 

Пешеходците са ядосани, защото очевидно по пътните платна на основните улици и булеварди борбата с леда е приключила. Но по тротоарите той си стои и е истински капан за невнимателните. Трябва да се има предвид и това, че пеша ходят повечето деца и възрастни хора, като последните са особено уязвими в тази ситуация.

Варненци коментират също, че където ледът е „поотпуснал“, най-често се появява друга опасност – мокрите листа, които са се превърнали в хлъзгава каша и са не по-малко опасни.

 

 

 

Всички съветват пешеходците, които тепърва ще излизат по заледените тротоари на Варна да са особено внимателни и да изберат обувките си най-вече по това колко се хлъзгат подметките им.