Всички мачове от турнира на Волейболната лига на нациите във Варна ще бъдат трудни, заяви на пресконференция днес треньорът на националния отбор на България Силвано Пранди преди срещите от надпреварата, които ще се играят от петък до неделя.

България се изправя срещу Австралия, Япония и Италия, а двубоите са в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. Селекционерът допълни, че най-хубавото на трудните мачове е, че дават възможност отборът да израства.

Пранди каза, че мачът с Австралия е тест за националите за по-нататъчното им представяне в турнира. "Предстоящите срещи ще са много тежки", добави специалистът. Той посочи, че за отбора и за него е удоволствие да играят пред собствена публика, която създава несравнима атмосфера. 

"Преди години, когато си тръгнах от националния отбор, оставих отбора сред първите пет  в света и сега целта ми е да го върна там", коментира още италианският специалист.

Срещите в турнира от Лигата на нациите във Варна стартират утре с двубой между Италия и Япония от 17:00 ч. От 20:40 ч. България излиза в първата си среща срещу Австралия. В събота от 17:00 ч. играят Италия и Австралия, а от 20:40 ч. момчетата на Силвано Пранди ще играят срещу Япония. В последния ден от турнира от 17:00 ч. Австралия играе с Япония, а от 20:40 ч. България се изправя срещу Италия.
 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html