кадри: телевизия "Черно море"

Председателят на Общински съвет – Варна Тодор Балабанов се ядоса много на неудобен въпрос на майка на две деца, която от 10 години чака да бъде настанен в общинско жилище, тъй като отговаря на всички критерии за това. Той първо даде думата на жената за изказване, после ѝ я отне и в крайна сметка извика полицай да я изведе от залата заедно с едно от децата ѝ, което е с увреждания.

Варненката излезе на трибуната след като поиска думата в точката, в която се обсъждаше годишния отчет на неработещата общинска фирма „Жилфонд“. Явно подведена от името, тя реши, че става въпрос за структурата, която се занимава с настаняване на нуждаещи се в общински жилища. Тя поиска да се изкаже и след като председателят Балабанов ѝ позволи да се изкаже, тя излезе на трибуната и разказа историята си.

Преди 10 години, след като майка ѝ починала, тя кандидатствала за общинско жилище. „Нямам имоти, нямам вила, отговарям на всички изисквания. Имам едно дете с проблеми, имам и друго“, каза варненката. Тя добави, че за пореден път е подала документи преди 2 години.

Жената попита директно председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов защо за 2 години изобщо няма никакъв отговор на искането си. Съветникът от ГЕРБ в този момент реши да ѝ отнеме думата, защото въпросът не е по същество по точката в дневния ред. Варненката обаче продължи да говори, да задава въпроси и да коментира. След няколко предупреждения председателят извика полицията, която да изведе жената и едно от децата ѝ, което беше с нея на сесията.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html