Още по темата
18.03.2019 / 19:36

Сигнал до "Петел": Жителите от цяла улица във Варна се оказаха заложници на няколко бездомни кучета

снимка: Булфото, архив

Преди почти седмица "Петел" сподели с читателите си сигнала на една варненка, която беше нападната от агресивно улично куче. Станислава Иванова беше ухапана от бездомното животно. Тя съобщи за "Петел", че е подала официална жалба да общината с искане да бъдат взети мерки.

"Страх ни е да ходим на работа, не можем да стигнем до автобусната спирка, това е кошмар, всеки път като трябва да излезем на улицата, да се тревожим дали няма да се сблъскаме пак с някое от тези кучета.  След множество подадени сигнали на дежурния телефон на кв. Аспарухово, след официална жалба до Община Варна, две - три кучета превръщат в заложници хората на цяла една улица, има малки деца , те как да се пазят. Кучето се подвизаваше около детска градина", разказа варненката.

Днес до редакцията на "Петел" дойде отговор от Община Варна за предприетите мерки по случая. Ето какво пише в него:

По повод подаден сигнал на тел. 112 на 13.03.2019 г. в 18,30 ч. от Станислава Иванова, че е  нападната и ухапана от агресивни кучета, са предприети следните мерки:
Осъществен е контакт с пострадалото лице, организирана е среща с живеещите на ул."Новгород", район Аспарухово. Изяснени са причините за възникване на инцидента : изхранване на бездомни животни в близост до места с голям човекопоток. 
На 14.03.2019 г. кучето е разпознато, посочено и заловено от екип на ОПБК, отглеждано е от граждани в квартала. На същия ден е заявено желание за осиновяване на четириногото от приюта. 
На 18.03.2019 г. кучето е осиновено, като основителят е информиран, че животното е постъпило в приюта след проявено агресивно поведение към граждани.  
На 18.03.2019 г. Станислава Иванова е потърсила информация в приюта за кучето. Била е уведомена, че същото е осиновено. Притесненията й били продиктувани от факта, че съседи видели отново животното на улицата. Днес е извършен обход в района, кучето не е открито.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html