снимка: Мартин Недков, "Забелязано във Варна"

"Варна се бори за приза "Град без пешеходци" - това написа във Фейсбук Йоан Каратерзиян от неправителствената организация Камера на геодезистите. Коментарът на специалиста с активна гражданска позиция по инфраструктурните проблеми на града е по повод внезапното затваряне на пешеходни пътеки в града. 

Както "Петел" съобщи, във вторник вечерта след решение на Комисията по безопасност на движението - консултативен орган към кмета на Варна Иван Портних, две важни пешеходни пътеки бяха унищожени. Едната е на бул. "Цар Освободител" над Икономическия университет, другата - на бул. "Владислав Варненчик" до бившия ресторант "Рощок". Според гражданските организации, участващи в т.нар. комисия по безопасност на движението и общинската администрация, пешеходните пътеки са опасни. Решението предизвика масово недоволство сред гражданите във Фейсбук. 

Геодезистът Йоан Каратерзиян изрази своята позиция на активен гражданин и специалист в още няколко поста в социалната мрежа:

Има човек – има проблем...
Варна™
Няма да си развалят изборите, заради едни хора, я!

Имам усещането, че във Варна се провежда практическо обучение на тема "Как със скъпи и лоши инфраструктурни решения, владетелите могат да намалят населението?"...
Варна™

Хората загиват, заради неуредената инфраструктура. Явно, според Община Варна, е по-добре да не ходят пеша...
Варна™

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html