снимка: Максим Мартинов Недков, "Забелязано във Варна"

Тежък спор „за“ или „против“ затварянето на пешеходна пътека на ул. „Антим I” се развихри в групата във Фейсбук „Забелязано във Варна“, където беше публикувана снимка на новата ограда, която вече спира пресичащите на това място.

Градът за хората ??? Или градът за колите ??? Много жалко....“- този коментар най-точно предава настроението на хората, които предпочитат да вървят пеша.

Крайно време беше! В двете посоки на по-малко от 50 метра има кръстовища със светофари“, това пък е доводът на тези, които преминават този участък по-често зад волана на автомобила си.

На фона на последните пътни ремонти във Варна, темата е доста актуална. Една от основните критики към станалото прословуто ново трасе на бул. „Левски“ беше, че то по никакъв начин не е съобразено с движението на пешеходците. Напротив, всичко е направено за тяхна безопасност, контрираха проектантите и изпълнителите на обекта (който все още няма акт 16, но функционира от Великден).

Заедно с това ремонтите около Шишковата градинка в центъра и по ул. „Цар Симеон I” предвиждат някакво малко неясно съчетание на пешеходни и автомобилни зони, което се посреща с недоволство най-вече от шофьорите и то заради орязването на възможните места за спиране и паркиране в центъра.

Ето и още няколко коментара за затварянето на пешеходната пътека.

Аз редовно си пресичах там, за да не чакам за светофата. Няма кой знае какво значение, но там не е магистрала - колите няма за къде да бързат, че да не могат да спрат на пешеходата пътека.“

Хората ще продължат да си пресичат, но просто ще се прескача оградата.“

Правят го за безопасността на пешеходците. Едно е да пресечеш на пешеходна пътека, на която някой/я заспал/а кифлю/кифла изобщо няма да те отрази че си там, друго е на зеленичко така да си минеш с кеф, ровейки из фейса. Не че е гаранция че там няма да те нацелят...“

Е**си мрънкащия народ! Ще ви окапят краката да вървите 20 метра до светофара!“

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html