Нови победи записаха първите два отбора в класирането на Първа лига от МФЛ-Варна МФК ЦСКА и Любимец-13.



В двубой от 22-ия кръг "червените" не срещнаха проблеми срещу предпоследния в таблицата МФК Пекарни Чочо и надделяха с 4:1. Свилен Керемедчиев откри резултата в 5-ата мин., а Стоян Андонов се разписа два пъти (9`, 25`), правейки 3:0. Деян Давидов върна едно попадение за "пекарите" 26-ата, но малко преди края на двубоя Станислав Джамбазов сложи точка на спора. Двата тима удариха и по две греди.
С този успех двукратните шампиони запазиха аванса си от пет точки пред втория Любимец-13, който в този кръг надигра в оспорван мач Лудогорец Доброплодно с 2:1. В рамките на една минута през първата част двата тима си размениха по един гол. Иван Атанасов откри за "любимците" в 12-ата, а Георги Панайотов изравни в 13-ата. Секунди преди края на първата част Иван Атанасов изпусна дузпа за своя тим. Все пак вторият в класирането стигна до успеха след гол на Борислав Рангочев в 29-ата мин.
Топ 3 на Първа лига вече има нов член. Това е отборът на Макао, който измести Дубала от третата позиция, побеждавайки го с 3:0. Точни за "магазинерите" бяха Емил Илиев (11`), Ивайло Иванов (34`) и Димитър Ангелов (38`). Така битката за третото място сериозно се завърза. Макао вече има 41 точки, с една повече от Дубала и МФК Балерини, който в този кръг записа служебна победа с 5:0 над отказалия се Godzila.
МФК Волов би с 3:2 СОД-DSC. Два гола за успеха вкара Росен Иванов (1`, 25`), а веднъж точен бе Добромир Димитров (17`). За "охранителите" головете реализираха Цветомир Димитров  (27`) и Момчил Димитров (37`).

МФЛ-Варна, Първа лига - 22 кръг:
МФК Макао - МФК Дубала 3:0
ФК СОД-DSC - МФК Волов 2:3
МФК Пекарни Чочо - МФК ЦСКА 1:4
ФК Лудогорец Доброплодно - ФК Любимец 13-Варна 1:2
МФК Балерини - МФК Godzila 5:0 (служебно)

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html