Интерактивен Музей на водоснабдяването и канализацията ще бъде открит във Варна. Създаването му е в резултат на успешно реализирания проект „Подпомагане на ефективността, управлението и институционалния капацитет в отрасъл ВиК“, финансиран по ОП „Околна среда 2014-2020“.

Иновативната експозиция се намира в административната сграда на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД. Тя включва ВиК инсталации и 3D визуализация и информационни табла, представящи целият път на водата - от източниците до потребителите и обратно към инсталациите за пречистване и връщането й в природата.

Инициативата е образователна. Целта е да се покаже на учащи се, специалисти и всички граждани какви са основните елементи на водоснабдителните и канализационните системи.
Официалното откриване на Музея на водоснабдяването и канализацията ще се състои на 13 юни 2019 г. от 15.00 часа в сградата на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html