На 22 декември в 00:24ч Слънцето преминава в знак Козирог, където ще остане до 20 януари. Започва зимното слънцестоене. Това е най-дългата нощ и най-краткия ден в годината. Качества като организираност, старание, дисциплина, отговорност, амбиция, прагматизъм ще излязат на преден план в нагласите на хората.

Слънцето е в процес на преход от едно състояние в друго. В този момент се отваря врата между световете. Плътността на енергийното тяло на човек е минимална, така че в такъв специален момент може да създадете нов жизнен път за следващата година. Нужно е да се потопите в медитация, в безмълвие, да спрете своите мисли и вътрешният си диалог и да изградите с мисълта си желаната посока. Пожелавайте си, мечтайте, градете ментално своето красиво бъдеще.

В същия този ден има и пълнолуние в 19:50ч. в знак Рак, в секстил към Уран. В това време е пика на нашата активност, както физическа, така и емоционална. Повишава се чувствителността. Психическата дейност се изостря, затова творческите хора (художници, поети) получават прилив на вдъхновение, а криминалните натури - допълнителен стимул към престъпни замисли. В този период не вземайте сериозни решения. Възможно е да има честа смяна на настроението, остри предчувствия, особено при жените. Внимателно трябва да се отнасяте към всички знаци, които съдбата ви праща. Добре ще бъде, ако успеете да видите грешките, които сте извършили и да станат ваш капитал за в бъдеще.

Това пълнолуние благоприятства Телците, Раците, Девите, Скорпионите и Рибите. За останалите ще бъде по-труден период. Пълнолунието е достигане на кулминацията и освобождение от старото, излишното. Пуснете всички огорчения и обиди, негативни събития, които сте преживели напоследък. Освободете се от негативните мисли и лошите навици.

Благоприятно е да се извършват ритуали на прошката и благодарността. Напишете свой списък на прошката, друг списък на благодарността. Когато напишете своя списък с хората, на които ще давате прошка, представяйте си всеки човек поотделно, после го поставете в розов балон – цвета на любовта, представете си, че ви се усмихва, създайте добро чувство между вас, произнесете тихо:”Прощавам ти” и после пуснете балона да се рее в небето. После преминете на следващият човек. Същото може да направите и с хората от списъка на благодарността, само че вместо прошка, изказвате своята благодарност. Останалото е същото.

После ги изгорете тези списъци. Така освобождавате енергията. Добро време да започнете след това на чисто.

Луната е в знак Близнаци до 18:29ч на 22 декември. Периода принадлежи на въздушната стихия. Засилва се жизнеността, общителността, желанието да се действа бързо. Любознателността и любопитството стават по-активни. Не харчете пари и време за празни събития, мимолетни срещи, ненужни покупки. Препоръчва се да се отложат дългосрочните финансови инвестиции, сключването на сериозни договори и купуването на недвижими имоти.

При Луна в Близнаци силно отслабват плещите, раменният пояс и ръцете. Уязвими са също дихателната и нервната системи.

Луната се движи на празен ход от 16:22ч до 18:29ч. да не се предприема нищо важно.

В 18:29ч Луната преминава в знак Рак, където ще остане до 19:00ч на 24 декември.

Продължава 15 лунен ден от 16:05ч на 21 декември до 16:56ч на 22 декември.

Голяма е опасността да се попадне под негативни чужди влияния и внушения. Бъдете внимателни, в такова състояние лесно могат да ви излъжат. Появява се склонност да се действа инстинктивно и първосигнално. Този период се характеризира с емоционална нестабилност.

Не трябва да се предприемат важни действия. Лесно могат да се извършат различни глупости, но последствията от тях ще са негативни.

Тайните неща могат да станат явни. Трябва да се завършва започнатото. Бъдете уверени в себе си и в успеха, не допускайте никакви съмнения. Да се избягват шумните компании и места, където има струпване на много хора. Луната сега е активна и се стреми да ни подхвърля неразрешими ситуации и да ни поставя в неудобно положение.

Добре е да се ограничи храната – гладуването положително ще влияе върху мислите. Можете да приложите лунна диета. Всяко заболяване, което започва в 15-ия ден, може да доведе до сериозни усложнения. Не се занимавайте със самолечение.

Следва 16 лунен ден от 16:56ч на 22 декември до 17:56ч на 23 декември.

Започва един светъл и хармоничен ден, в който също трябва да се избягват спорове, критики, всякаква агресивност и безцеремонност в поведението. Не бива да се нарушава хармонията, каквото и да се случва. Дори да ви обиди някой, нужно е да се запази равновесие в отношенията. Това в последствие може да се отрази на здравето, тъй като астралната енергия е в упадък.

Денят трябва да се прекара спокойно, без бързане и припряност. Добре е във всичко да се търси златната среда. Нужно е човек да се освободи от всякакви излишни страсти.

Не е подходящо за покупки и за сексуални отношения в рамките на 16 лунен ден. Време за почивка във всякакъв смисъл.

Подстригването е неблагоприятно през целия ден.

Днес е 7 слънчев ден – Денят е благоприятен за всички сериозни дела, които предварително са добре обмислени. Може да се планира бъдещето, да се помисли за по-далечни перспективи. Препоръчва се да започвате творчески дела, да се веселите и да пеете. Не бива да бъдете мрачни в този ден. Не се застоявайте на едно място, още повече да стоите у дома си. Добър ден за пътуване, както и да се прекара извън дома. Общувайте, колкото може повече, бъдете открити. / novini.bg