С убедителен успех започна контролните срещи в подготвителния период отбора на „Берое“ U19. Тимът, воден от наставника Слави Жеков се наложи над „Янтра“ (Габрово) със 7:0. Срещата се игра на изкуствения терен над стадион „Берое“ днес предиобед. Старозагорци използваха два различни състава в двете полувремена, но още след първото водеха убедително в резултата с 3:0. Автори на попаденията станаха Стоян Иванов на два пъти и Мануел Иванов. След почивката намиращият се на проби Пламен Стоянов отбеляза хеттрик, още едно попадение добави Бранислав Браков.
„Доволен съм от старанието на повечето играчи. Има и такива към които имам забележки, но ще им ги кажа лично. Работим от 5 дни, в които наблегнахме на физическата подготовка. Знаех, че ще бъдем по-тежки и по-бавни, затова използвах и два различни състава. И двата състава, с някои изключения, се справиха. 
Важното е, че момчетата бързо разбират какво желая от тях и днес го изпълниха на 70-80%. Нещо, което не очаквах с оглед на тежките тренировки. Това обаче е пътят и им го казах“, коментира след срещата наставникът на „Берое“ U19 Слави Жеков. 
„Днес отборът на „Янтра“ не е мерило. Не е важен и резултата в този мач. Важно е да изградим стил на игра, което не е никак лесно и да следваме този път, дори и да има негативни резултати. Казах им, че не сме направили нищо, че трябва да продължаваме да показваме тази борбеност и тази игра с владеене на топката, а когато я загубим да сме агресивни и да опитаме да овладеем пак инициативата. Знам колко работа ни чака, но това е пътят - раздаване и колективна игра от всички“, допълни още наставникът.