Академията на Берое продължава тенденцията за повишаване на нивото както на играчите, така и на треньорите, които са част от нея! В средата на април петима представители на школата на "зелено-белите" ще се включат в международен треньорски футболен семинар с участието на наставници и специалисти от водещи немски клубове. Събитието ще се проведе на 15 и 16 април в комплекс "Царско село" в София.

Семинарът е под егидата на Българската треньорска школа по футбол към БФС. Петима лектори от Германия ще водят теоретически и практически занимания по време на двата дни. Участие в проявата вече са потвърдили Ерих Рутемьолер-изпълнителен директор на Фортуна (Дюселдорф), бивш шеф на треньорската школа по футбол в Кьолн, европейски шампион с Германия от 1996 като част от екипа на Берти Фогтс; Петер Шрайнер-бивш треньор на старшата възраст на Шалке 04, работил с играчи като Месут Йозил, Мануел Нойер, Лерой Сане и др. ; Себастиян Геперт-старши треньор във футболната академия на Борусия (Дортмунд), шампион на Германия за миналата година; Александер Улбрих - дипломиран спортен учен към университета в Бохум и кондиционен треньор във втория отбор на Борусия (Дортмунд) и Джулиан Рабе-кондиционен треньор на Борусия U19 и магистър по спортна наука в Университета в Кил.

Темите, по които и петимата треньори от Академията на Берое ще слушат лекции по време на семинара са Структура и философия на Детско-юношеските школи и представителните отбори на Фортуна (Дюселдорф) и Борусия (Дортмунд), новости в организирането на играта на най-високо ниво, кондиционна тренировка, техника - създаване и оползотворяване на голови положения и тактика.