Днес се изигра среща-бараж в потока Ст.Загора-Сливен-Ямбол-Бургас за Елитна юношеска група U17 между отборите на ФК Сините камъни (Сливен) и ФК Сливен. Освен бараж, срещата се превърна и в своеобразен сблъсък за честта на града на стоте войводи.

Отборът на ФК Сините камъни (Сливен) идваха като представител от област Стара Загора, където се сътезават, докато ФК Сливен бяха с квотата от регион Сливен. Срещата се изигра в град Мъглиж като спокойно можем да и сложим етикета дерби. Въпреки не много близката дестинация на старозагорското градче фенове от Сливен заляха трибуните.

Уникална бе атмосферата на трибуните, а на терена двата отбора показаха добър футбол . Възпитаниците на Христо Желев – Жеката държаха повече топката и настояваха повече пред гола. Така първото полувреме завърши при класическия резултат 3:0. След почивката "Сините камъни" не спряха да бъдат по-настоятелния отбор и голът не закъсня. След четвъртото попадение обаче тимът се отпусна и допусна два много леки гола. След тях обаче възпитаниците на Желев вдигнаха отново оборотите и достигнаха до петото си попадение, като по този начин сложиха край на спора в борбата за мястото на баража, в битката за Сливен - 5:2. 

Следващия бараж на отбора на "Сините камъни" е срещу отбора на "Черноморец 1919" (Бургас).

източник: ФК Сините камъни