Берое U17 отстъпи с 0:3 на Левски в последната си контролна среща от лагера в Боровец. Двубоят трябваше да се играе този следобед, но по молба на "сините" бе изтеглен и се състоя преди обяд.

Още в първата минута играчите на Берое организираха добра атака отляво чрез Никола Маринов и Димитър Спасов, а при последвалото центриране защитник на „сините“ игра с ръка в наказателното поле. Сигнал за дузпа обаче не последва. В 14-та минута Левски поведе с 1:0 след изпълнение на корнер. Момчетата на Атанас Рибарски отговориха с две чудесни възможности за попадение, които обаче не бяха оползотворени. Резултатът остана непроменен до 85-та минута когато Берое остана с човек по-малко. Принудително заради травма терена напусна Тони Николов. Левски се възползва от численото си предимство и след атака по фланга успя да удвои след неразбирателство в защитата на Берое в наказателното поле.

Последното попадение падна в 90-та минута когато след единоборство на Иво Михайлов съдията отсъди дузпа за Левски. Въпреки загубата от треньорския щаб на Берое останаха доволни от играта на тима. Това бе първо поражение за момчетата на наставника Атанас Рибарски в серията контролни срещи от старта на подготовката. Преди това „зелено-белите“ записаха победи срещу Сокол (Марково), Етър и Арда и две равенства – срещу Локомотив (Пловдив) и Лудогорец.

Берое U17 се завръща в Стара Загора утре. След заниманието в четвъртък играчите ще получат няколко дни почивка, а от началото на следващата седмица ще започнат подготовка за срещата от първия кръг на Елитната група срещу Ботев (Пловдив).