Юношите на Ботев и Локомотив не се победиха в отложеното дерби при младшата (набор 2002), завършвайки 0:0. Срещата бе от 2-рия кръг на шампионата, но бе отложена по желание на смърфовете, след като в рамките на 3 дни двата отбора трябваше да се срещнат и в двубой за Купата на БФС. 

Срещата бе излъчена НА ЖИВО с картина в сайтовете Glas.bg, PlovdivDerby.com и във фейсбук-страницата Юношески футбол - Пловдив.

От състава на Ботев Пловдив липсваха 7 основни футболисти, които през сезона бяха титуляри, но въпреки това треньорът на Локо Пловдив реши да заложи на изключително дефанзивна игра. "Черно-бялите" рядко влизаха в половината на Ботев Пловдив, като в игрови ситуации едва ли могат да им се съберат повече от минута-две прекарани в полето на канарчетата. В същото време "жълто-черните" опитаха какво ли не за да преодолеят защитния вал на гостите, но неконцентрирани действия в халфовата линия или слаби удари станаха причина да си останат само с точка от тази среща. Определено и играта на Ботев Пловдив може да бъде поставена под критика, а звездата на тима Иво Казаков, като че ли не пое голямата отговорност да поведе съотборниците си, както се очакваше от него при липсата на толкова много титуляри.  Локо излезе в постройка 4-5-1, като на върха бе оставен Гарабедян, но когато се защитаваха "смърфовете" играеха с 6 бранители наредени в линия и четиримата на 4-5 метра пред тях. Често един от шестимата защитници застваше между двете линии в отбрана, за да посреща играч на Ботев, ако такъв въобще успееше да мине между тях. Петър Петров от състава на "черно-белите" пък може да бъде обявен за играч на мача за гостите. Снажният бранител, който е бивш кадър именно на "канарчетата", предотврати на няколко пъти много сериозни опасности пред стража Томов. Мотивиран до крайна степен срещу бившите си съотборници Петров бе пълен господар  на втория етаж в своето наказателно поле, а на няколко пъти спря и нахлувания по крилата на "канарчетата", като с правилно заставане пресичаше пасовете им към точката на дузпата. От своя страна неговите съотборници в нападение не отправиха нито един точен изстрел към вратата на Ботев Пловдив през целия мач, а единственият удар в посока вратата на "канарчетата" бе именно негово дело.

Още в 3' Георги Трифонов отправи изстрел към вратата на Локомотив, но Кристиян Томов изби. В 8' Бисер Бонев преодоля двама противникови играчи и шутира, но не постигна краен успех. В 17' Ботев получи правото да изпълни пряк свободен удар в близост до вратата на "черно-белите', но Иво Казаков не затрудни стража на Локо с изпълнението си. В 19' "смърфовете" имаха добра възможност да открият резултата. След центриране на Иво Кръстев отдясно топката бе свалена в малкото наказателно поле, получи се разбъркване и след като никой не засече, стражът на "канарчетата" улови.  В 24' Иво Казаков от Ботев изпълни пряк свободен удар, Томов изби, а при добавката от два метра Богданов направи фрапантен пропуск. Пет минути по-късно при трети фаул в полза на Ботев на границата на наказателното поле на противниказад топката застана Атанас Чернев, но и неговият удар профуча  покрай гредата.  В 36' отличен шанс се откри пред "черно-белите". Ивайло Кръстев проби отдясно, преодолявайки трима в "жълто-черно", изведе Гарабедян сам срещу вратаря, но нападателят се забави и бе блокиран от бранител в "жълто-черно".

В 66' при поредения пряк свободен удар за Ботев Казаков стреля, но в тялото на бранител на Локомотив.  При последвалия корнер Георги Трифонов засече с глава, топката обаче премина на сантиметри от страничната греда на Томов. В 69' Ботев пропиля още една добра възможност. Бонев центрира от ъглов удар на първа греда, получи се разбъркване, при което топката се разходи по голлинията, но в крайна сметка бе изчистена от "черно-белите". В 71' бранителят на Локомотив Петър Петров можеше да открие резултата след центриране от корнер, ударът на 2-ката на "смърфовете" мина покрай гредата. Това остана и единственият отправен изстрел в посока на вратата на Ботев за целия мач.  В 76' Ботев пропусна нов отличен шанс. Иво Казаков извади на първа греда, където Богданов засече топката от непосредствена близост, но встрани от вратата. В 82' Богданов направи остро центриране по земя, нахлувайки отдясно, но никой от съотборниците му не игра с топката. При едно от многобройните центрирания на Ботев Шилев за малко да си отбележи автогол, след като не се разбра с Томов. Стражът на "черно-белите" излезе неразчетено, Шилев игра с глава, а топката облиза гредата на собствената му врата.

Последният съдийски сигнал бе посрещнат с бурни аплодисменти от родители и фенове на децата от Локо Пловдив, а източници на Glas.bg твърдят, че спечелената точка на терена на Ботев е била отпразнувана подобаващо в съблекалнят на гостите.

 

 

Ботев: 1. Мартин Панев, 19. Томислав Георгиев, 14. Никола Райчев, 20. Венцислав Богданов, 11. Иво Казаков, 9. Атанас Чернев, 5. Георги Господинов, 17. Атанас Стоименов, 18.Георги Трифонов, 7.Петър Итов, 10. Бисер Бонев

Локомотив: 81. Кристиян Томов, 2. Петър Петров, 99. Ангел Табаков, 69. Божидар Зелямов, 5. Петър Шилев, 6. Стоян Татаров, 7. Ивайло Кръстев, 13. Атанас Манов, 19. Мартин Гарабедян, 17. Янко Неданов, 11. Христо Русков