Отборът на „Берое“ до 19 г. загуби от „Левски“ до 19 г. в София с 3:0. Двубоят бе от предпоследния XXIX кръг на Елитната група до 19 г. Домакините поведоха с две дузпи между 30-та и 35-та минута, които бяха меко казано спорни. В последната минута на мача „сините“ отбелязаха трето попадение. В 96-та минута съдията отсъди трета дузпа за „Левски“ – за игра с глава на Сафет Ферад. Домакините обаче нарочно не реализираха.

Играчите на „Берое“ излязоха със специални тениски в памет на починалия им преди седмица съотборник Мартин Ковачев. В днешната среща участие взеха и няколко юноши от набор 2000 г. и 2001 г.

Така момчетата на Иван Гаджев ще останат на 8 място в крайното класиране, независимо от резултатите във финалния кръг. „Берое“ до 19 г. приема „Дунав“ (Русе) на 4 юни от 17 ч. в последната си среща за годината.

Изключително скандално изказване направи пред Viasport.bgтреньорът на Берое U19 Иван Гаджев за днешния мач с Левски (3:0 за "сините") от 29-ия кръг на Елитната до 19 г.

 

Гаджев позвъни сам и каза следното: "Този мач бе черно тото от страна на съдиите. На някого е трябвало двубоят да завърши с определен резултат - над 3 гола. Съдиите искаха да завърши с определен резултат, Левски няма участие, нито пък ние.

 

Реферът отсъди три дузпи за "сините", които бяха просто фрапантни, скандални, дори момчетата от Левски ги беше срам. Третата дузпа беше отсъдена в 96-ата минута, при дадено 5-минутно продължение. Тогава треньорът на Левски нареди на своя играч да не я вкарва. Той така и направи. Прави им чест. Просто нямам думи, това са деца, на това ли ги учим?! Ние бяхме там с момчета, родени 2000-2001 г."

 

"Наши атаки бяха спирани с комични засади, имаше и други неща. При третата дузпа реагира страничният съдия, който размаха флага. А наш футболист (бел. авт. Сафет Ферад) игра с глава. И всичко това насред София, на "Герена". На всичко отгоре мачът бе гледан от треньори, които в момента карат лиценз УЕФА "А".Имаше страшно много хора. Заставам с името си, ще реагираме и като клуб. Искам да се вдигне шум, ще направя всичко необходимо, трябва да се борим с грозното явление, защото иначе всичко отива на вятъра, целият ни труд", добави Иван Гаджев.

 

Пред Viasport.bg наставникът на Левски (98) Йордан Петков потвърди думите на своя колега:

 

"Изключително неадекватно съдийство. През целия мач. А двата отбора искаха да играят футбол и се получи добър, двуостър мач. Първата дузпа не я видях, втората може би я имаше. Но третата бе изключително скандална в 6-ата минута на 5-минутно продължение. Нямаше нужда от такова. Топката удари футболист на Берое в главата и бе отсъдена дузпа. Излязох на терена и казах на моя футболист Божидар Божилов да изкара топката в аут. Той така и направи. Ръкопляскаха ни. Не е редно да се прави такава подигравка нито срещу Берое, нито срещу Левски, нито срещу който и да е отбор."

 

Главен съдия на мача беше Симеон Великов от Благоевград, а негови асистенти - Костадин Тановчев и Евгени Маринков.

 

В БФС са уведомени всички, които движат процесите около детско-юношеския футбол и феърплея. Начело с отговорника за битката с черното тото Марио Костурков. 

 

Редът е такъв, че за поведението на Симеон Великов и компания първо трябва да се произнесе съдийската комисия, която ще гледа пълен видеозапис. Треньорите и делегатът на срещата пък ще напишат доклади. Така случаят ще отиде в комисията по "Етика и феърплей", която трябва да се произнесе.

 

НА ЖИВО СЕГА: ЛЕВСКИ - БЕРОЕ (U19)

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Donnerstag, 1. Juni 2017