По страхотен начин завърши сезона отборът на Сокол Марково набор 2004. Тимът, воден от Даниел Спасов, спечели отложения си мач с първенеца ФК Пълдин с 3:0 и по този начин затвори сезона с 13 поредни победи при "Деца Център" - Втора група, научи Glas.bg.

Впечатляващата серия започва още през есента на миналата година. В 5-ия кръг на сезона "соколите" губят с 1:2 като гост на Атлетик Куклен и оттогава насам момчетата от Марково не просто нямат загуба, а записват само победи. По-интересното в конкретния случай е, че този набор е събран само преди няколко месеца. Треньорът Спасов успява да изгради стабилен състав, който показва все по-добри игри в течение на сезона. През зимата те участват в силен турнир, където записват престижното 2-ро място. Това също допринася за самочувствието на момчетата, които през пролетта са напълно безгрешни. Победите за Сокол идват една след друга, а тимът вкарва все повече попадения.

Какво предстои?

На 1 юни малките "соколи" ще бъдат наградени с медали за третото си място в първенството. След това те ще премерят сили в приятелска среща с Локомотив Пловдив. Така ще проверят какво е нивото в Първа група, където ще участват догодина. Там мачовете определено ще бъдат по-трудни, но със силното си представяне през този сезон, Сокол показа, че трябва да е сред най-добрите.

През август младите футболисти ще запишат участие на силен турнир в Обзор, където също ще играят Лудогорец, Славия,Черно море, както и тимове от други страни.

 

Добрите резултати в отбора не са случайни. Сериозните усилия на момчетата, отдадеността в работата на треньорите, както и сериозната покдрепа от страна на ръководството на отбора, са нещата, които донесоха успеха на Сокол. Това е правилната формула и ако те искат всичко това да продължи, просто не трябва да я променят.