Треньорът на женските формации на пловдвиския тим ФК Пълдин Ангел Славов разказа пред Glas.bg за амбиците на своя отбор, както и каква е картинката около женския футбол в страната.

- Какво се промени от създаването на клуба досега и колко отбора има вече ФК "Пълдин" Пловдив? 

- Ние стартирахме в началото на 2016 година като най-младия тим при жените със средна възраст 16 години, но оттогава много неща се промениха. Взехме няколко по-опитни футболистки и покрай тях по-малките се учеха и се надграждаха. Вече имаме общо 4 състава - до 12 години, до 15 години, до 17 години и женският отбор. Момичетата до 15 години спечелиха последните три турнира организирани от БФС без да допуснат загуба, а сега очакваме следващия през май месец.

- Какви са амбициите пред женския отбор?

- Тази година нямаме сериозни амбиции, обиграваме състава. Но през следващите години това ще се промени. До 3-4 години ще можем да кажем, че имаме сериозни амбиции.

- Какво ви е мнението за женския футбол в страната?

- Не мога да кажа, че е на добро ниво. Много е зле откъм бази и средства, които се осигуряват за него. Не е малка издръжката на един отбор годишно - над 10 000 лева е.В някои общини поне се отделят средства и се прави нещо. В Бургас 25 000 лева е отделила общината, в Стара Загора осигуряват транспорта. Тук в Пловдив нещатата са на самотек. Трудно се намират и спонсорства. Към момента РЕФАН България е единствената фирма, която ни помага. От компанията ни осигуриха екипи и зарадваха момичетата с подаръци.

- Къде провеждате тренировъчните занимания и срещите си?

- Срещите провеждаме в село Труд, а тренировките в СУ "Черноризец Храбър". Хубавото при нас е, че големите тренират заедно с малките. Каките помагат много на тренировките, като работят с по-малките. Те имат нужда от повече внимание.

- Имате ли национални състезателки?

- Да, четири момичета. Три от тях са в състава до 17 години - Гергана Илийчева, Цвета Такучева и Мария Стойчева. Михаела Арабаджиева пък играе в национала до 19 години.

- Набирате ли момичета в момента?

- Да, във всички възрасти. Ако има желаещи нека ме потърсят лично на този телефон: 0876 66 87 47

- Пожелавам ви успех занапред!

- Благодаря!