Glas.bg продължава да ви представя юноши от пловдивските тимове като днешният играч, с който ще ви запознаем е футболист на Марица. Това е Йордан Пейчинов. Той е на 18 години и част от формацията на старшата на "жълто-синия" клуб. Йордан играе дефанзивен халф или защитник в центъра на отбраната. Младокът тренира и с представителния тим на кършиякалии, но за момента все още не е записал игрови минути там. Талантливият юноша се надява тимът му да върне Марица в Елитната юношеска група, където й е мястото.

 

- Откога си с топката в крака?

- Още преди 2-ри клас.От 7-8 годишна възраст.

- Оттогава ли  тренираш ?

- Да, в Ботев Пловдив първо. Започнах там, тъй като учителят ми по физическо ме хареса как играя и ме препоръча на треньор на „жълто-чернните“. Там бях няколко години. Впоследтвие играх и за Локомотив Пловдив. А от две години съм в Марица.

- А къде учиш?

- В  ОМГ „Академик Кирил Попов“.

- Там е много натоварено. Успяваш ли да съчетаваш ученето и футбола?

- Успявам. Все пак е важно, защото във футбола нищо не се знае – контузии, травми, а и е до време. Дори смятам, след като завърша да запиша и висше образование.

- С какво би се занимавал, ако не беше футбола?

- Може би друг спорт. Избрах футбола, но играя други и спортове. Определено щеше  да е нещо свързано със спорта, както вероятно ще бъде и висшето ми образование, но за него още не съм решил какво точно.

- Вашият тим се състезава в старшата, където са тимове от региона. Усеща ли се липсата да по-качествени двубои като в Елитната група?

- Друго е. Определено има значение срещу кого играеш, дори за мотивацията. Трябва да се преборим за Елитната. Но има добри съперници и в нашата група. Получават се здрави мачове с Ботев 2002 и Евроколеж, Хасково също са добър тим.

- Това ли е целта на тима?

- Определено. Влизане в Елитната група е това, което ще гоним през пролетта. За да може следващия набор да играе на по-добро ниво.

- Играеш дефанзивен защитник, както и в отбраната. Винаги ли си играл само на тези постове?

- Всъщност започнах като нападател, после бях офанзивен халф, а сега дефанзивен или защитник. С години „вървя“ назад в линиите (смее се).

- Футболист, на който да подражаваш?

- Може да изненадам хората, но това е Николас Отаменди. Харесва ми себераздаването и желанието за игра в този футболист.

- Ти си последна година юноша, какво следва за теб?

- Благодарен съм на Стоян Димитров, че ме е взел да тренирам с мъжете. Все още нямам записани минути във Втора лига. Не знам какво ще реши треньора за догодина. Аз също няма да бързам с решението си, имам предложения, но първото ми желание е да играя за Марица. В отбора има едно такова приятно усещане, не знам как да го опиша. Защото примерно имам приятели, които и граят за мъжете и „старите“ те тормозят, карат ти се. А в Марица няма такива работи, държат се като равни с теб, помагат ти да израснеш.

- Какво смяташ за вашата школа в момента и как можем да я съпоставим с другите?

- В миналото много големи футболисти са излязли от този клуб. В момента смятам, че се работи в правилната посока. Само че няма как да се случат нещата изведнъж, постепенно ще станат. Смятам, че всичко върви към по-добро.