Те са млади, целеустремени и амбициозни. За тях футболът е истинска и голяма любов. Те вече знаят, че постигането на мечтите и целите върви в комплект с много труд и лишения. Те са момчетата, на които днес възлагат надеждите за бъдещето на Локомотив. 

 

Желязко Калинов е роден на 4 юли, 2000г., в Пловдив. Започва да тренира футбол в местния клуб в Първомай, след това отива в Ботев, но преди три години е привлечен в Локомотив, където в момента е част от отбора на юношите старша възраст, ръководен от Димитър Палазов. Тук получава шанс да се развие, а дебютът му преди дни в представителния отбор на „черно-белите“ е доказателство за неговото израстване.
 


 

„Не мога да опиша с думи това, което почувствах, но се надявам повече момчета от отбора на юношите старша да имат шанса да играят при мъжете, за да видят лично какво е.“ – споделя Желязко.  Младият талант е впечатлен от атмосферата в отбора: „Всички са сплотени, разчитат един на друг и се подкрепят.“ Добрият футболист трябва да притежава хъс, смята Желязко и добавя:  „Футболът се играе със сърце и с много желание“.

 



Един от примерите му във футбола е Кристияно Роналдо. „Заради неговия хъс и заради това, че е постигнал всичко сам.“

Желязко е ученик в Професионалната гимназия по електроника и електротехника.  Мечтите и целите му обаче са свързани най-вече с футбола. Амбициран е да даде всичко от себе си в оставащите до края на сезона  5 мача с отбора на юношите старша, като се надява да подпише професионален  договор и да стане част от представителния отбор на Локомотив Пловдив.

По повод предстоящото пловдивско дерби на финала за Купата на БългарияЖелязко казва:

„Такъв сблъсък на финал досега не е имало и  мисля, че ще се получи много твърд мач с повече битка, отколкото футбол и, разбира се, стискаме палци за любимия Локомотив!“