Диетологът Майкъл Мозли предупреди за опасностите от нискомаслените млечни продукти и призова хората да спрат да ги консумират. Думите на експерта са цитирани от Daily Mirror.

Мозли посочи, че много хора погрешно вярват, че храните с ниско съдържание на мазнини са по-здравословни и с по-малко калории. Всъщност, обясни диетологът, при обработката те губят почти всичките си полезни свойства за организма и по никакъв начин не помагат за отслабването.

За тези, които се грижат за здравето и фигурата си, Мозли препоръчва да купуват млечни продукти с редовно съдържание на мазнини. „Те съдържат повече есенциални мастни киселини като омега-3, големи количества протеини, витамин В12 и йод. Известно е, че тези вещества забавят когнитивния спад, намаляват тревожността, депресията и подобряват метаболизма“, казва диетологът.

Мозли добавя, че за борба с наднорменото тегло е по-ефективно да се откажете от мазното и пържено месо, отколкото от пълномасленото мляко. Той посочи, че постните меса, като риба и пиле също добре засищат глада, но са много по-полезни за здравето и фигурата.

Как да разпознаваме истинското от фалшивото сирене