Битката за живот загуби още една родилка у нас. 36-годишната художничка Лора Янева, бременна в шестия месец.

За недоносеното и дете, което бе изродено предсрочно, сега се грижат неонатолозите от болницата в Бургас.

Приятели на жената споделят, че тя е била върната от болницата заради липсата на места и приета дни по-късно.

От държавната болница отричат това да е така, затова и здравният министър разпореди проверка по случая, която трябва да установи има ли извършено нарушение.

Д-р Бойко Миразчийски, изпълнителен директор на УМБАЛ-Бургас настоя, че родилката се е лукувала вкъщи 10-11 дни.

"И вече в приглушаване на състоянието е доведена до болницата. Била е в много тежко състояние – с тежка двустранна пневмония и с тежка дихателна недостатъчност", настоя той.

Затова се е наложило и лекарите да изродят бебето. Дни след това е поставена в медикаментозна кома, а в събота вечерта губи битката с COVID-19.

Колегите и приятелите й я описват като лъчезарна и позитивна личност. Участвала в редица благотворителни инициативи, любим арт-терапевт за деца и младежи с увреждания.

Последните й творби могат да се видят в бургаски парк, където Лора е оцветила пейките, приличащи на лодки.

Зам.-кметът по културата в Бургас – Диана Саватева разказа пред bTV, че художничката се е включила като доброволец още при първата вълна на коронавируса у нас. 

"Изключително позитивна, със свежо въображение, човек с голямо сърце. Спомням си разговора ни преди година, когато разбрах, че тя иска да се включи в доброволчеството. Малко по-късно загуби първото си дете, но тя не се отказа и продължи да помага", допълни тя.

Шефът на УМБАЛ Бургас с подробности за починалата от К-19 родилка

Ужасна новина: Почина родилката от Бургас, която се бореше с коронавируса