Фейк сайт промотира фалшиво лекарство за кръвно налягане. Измамниците доста са се постарали да изградят платформа, която имитира интернет страницата на Българската национална телевизия.

На нея има качено интервю с мним специалист - българският студент Ивайло Иванов, създател на уникална формула, която може да излекува хипертония и да предотврати инсулт или инфаркт заради високо кръвно.

Публикацията е под формата на интервю, а под нея създателите на фейк сайта дори са се постарали да свържат и коментари във Facebook. Кухи профили на несъществуващи хора споделят колко доволни са останали от фалшивото лекарство ReCardio.

Коментарите са десетки, но зад никой от тях не стои истински човек. Профилите във Facebook са без снимки, но всички единодушно заявават, че ReCardio им е помогнал.

"Медикаментът" дори се предлага онлайн и струва забележителните 69 лв. Това, както сами можете да предположите, е промоционална цена - чудотворният лек срещу високо кръвно иначе струва 350 лв.

От Министерството на здравеопазването веднага са реагирали и са сезирали ГДБОП за подвеждащия продукт. Тече проверка по случая, но сайтът все още е активен.

МЗ информира всички български гражданите, че министерството по никакъв начин не промотира, нито пък продава лекарствени продукти и хранителни добавки чрез интернет сайтове, както и че министерството не създава лекарства, нито пък притежава аптеки (в това число и аптеки за онлайн търговия), както се твърди във фалшивата публикация.