Преди месец ви разказахме как домашно куче издъхна след манипулация в пазарджишка клиника. Тогава стопанката на кученцето обвини ветеринарен лекар за смъртта на пекинеза. Сега друга жена от Пазарджик обвинява същия лекар за кончината на нейното куче.

Домашно куче издъхна след манипулация в пазарджишка клиника

Ето какво написа Т. Димова в социалните мрежи:

"Спиш ли спокойно "докторе"? Ти и измисленият ти екип? Вчера за шест часа ми отнехте най-милото създание и член на семейството ми! След поставена инжекция против кашлица, кученцето ми започна да трепери, посиня му езика и накрая припадна и ми издъхна в ръцете?

Вие сте най-големите нещастници и некадърници! Пожелавам някой ден да изпитате това което изпитвам аз сега! Бог отгоре гледа и обещавам ви, че ще си платите за всяка наша сълза!"

Става ясно, че кучето е имало кашлица, така констатирал докторът. Казал, че при животните кашлицата е упорита. Сложил му три инжекции. Това става в неделя в 10 сутринта. Когато жената се прибира с Арес, то започнало да се тресе и дишало много учестено, като не искашело да стане, а само лежало. След това последвало посиняване на езика. И когато изпаднало в безсъзнание... било твърде късно...

Жената споделя, че на кучето нито са му направени кръвни изследвания, нито в поликлиниката са искали да кажат или да впишат в системата лечението. 

Т. Димова публикува снимката на ветеринаря, който според нея е убил кучето й. Оказа се същият, за когото преди месец друга жена твърдеше същото - д-р Асен Павлов от Клиника "Стилвет".

Под поста на пазарджиклийката се нароиха много коментари, а в някои от тях хора твърдят, че също са пострадали от некомпетентността на ветеринаря.

"Съжалявам за загубата ви! Ние изпитахме подобна болка със загубата на котето ни, "благодарение" на този екип. Добре е, че правите публична информацията, колкото може да предпази и предотврати следващи нещастни случаи!"

"Това не може да се нарече дори клиника, животните там са ни опитни зайчета. И аз имах проблеми с тях, взех си кучето и стигнахме до Стара Загора. Там лекарите бяха потресени как и с какво ми е лекувал кучето. Слава Богу спасиха го! Съжалявам за кученцето ви!"

"Идиота, който едва не уби моята рожбичка! Добре че пътувах за Пловдив, където един уникален човек с огромно сърце ми върна радостта и вярата в доброто... как се преглежда кученце с гърч в багажник на кола...? Държа се отвратително, грубо и непрофесионално... натъпка го с деазепам и ни прати да чакаме края! Спиш ли добре, докторе убиец? Няма ли кой да му забрани на тоя гад да практикува? Колко още животинки ще умори?"

"Този същия умори и моето предишно кученце преди 7 години. На всичкото отгоре смъкна 350 лв. от мен и на втория ден то почина. Арогантен и надменен!"

"И моят котарак стана преди няколко години жертва на този доктор. Заради операция на друго животно му пуснаха много бързо една система, почти беше оздравял, но това не му понесе и си отиде."

"Тоя некъдърен убиец с неговите инжекции ми разболя кучето с епилепсия".

Стопани на кучета и други домашни животни в Пазарджик недвусмислено призовават хората да спрат да водят животните си при този лекар! Според тях "Така поне ще спрат ''убийствата'' на животните!" А други директно докладваха доктора в Съюза на ветеринарните лекари в България:

"Надяваме се да захванете сериозно със случаите в Пазарджик на некадърност, защото всеки ден въпросният доктор убива животни! Ако не, ще се обърнем към по-висша инстанция!"

 

Очакваме становището на Съюза, както и евентуална проверка на работата на ветеринаря, предизвикал толкова широк отклик сред стопаните на домашни животни в Пазарджик.

Очаквайте подробности!