Холивудската легенда Мерил Стрийп предизвика слухове за любовна връзка с колегата си от снимачната площадка на сериала „Убийства в същата сграда” Мартин Шорт. След като актьорите си гукаха сладко на Златните глобуси, таблоидите побързаха да заподозрат, че между тях има нещо повече от просто приятелство.

Масло в огъня наля и семейното положение на Стрийп, която се разведе със съпруга си Дон Гъмър след 45 години брак, пише People.

Представители на актьорите вече отговориха на информацията в медиите и побързаха да уверят, че между Мерил и Мартин има само приятелство.

Мартин Шорт Мерил СтрийпЦял екран
Мартин Шорт и Мерил Стрийп - приятели и колеги Снимка: Getty

За раздялата на актрисата и съпруга й се разбра едва наскоро, въпреки че те се разделиха тайно преди шест години.

„Дон Гъмър и Мерил Стрийп са разделени повече от шест години и въпреки че винаги ще се грижат един за друг, те са избрали да живеят отделно“, каза представителят на Стрийп в изявление пред пресата.

Отчуждената двойка не е била виждана заедно на публично място от Оскарите през 2018 г., но трикратният носител на Оскар носеше годежен пръстен само дни преди раздялата да бъде потвърдена.

Тя и 77-годишният Гъмър, които се ожениха през 1978 г. след само шест месеца заедно, отпразнуваха 45-ата си годишнина от сватбата през септември 2023 г. Те имат четири деца: син Хенри и дъщери Мейми, Грейс и Луиз.

73-годишният Шорт загуби съпругата си, актрисата Нанси Долман, от рак на яйчниците през 2010 г. Двойката беше женена в продължение на 30 години и той нарече връзката "триумф".

„Трудно е. Тя почина през 2010 г., но аз все още говоря с нея през цялото време. Това е „Хей, Нан“, нали знаеш? Как би реагирала на решение, особено с нашите три деца?“ - каза актьорът. От този брак се раждат три деца - дъщеря Катрин (40 години) и синовете Оливър (37) и Хенри (34).

На Златните глобуси Стрийп и Шорт седяха със Селена Гомес, която също играе в сериала. И тримата актьори бяха номинирани за ролите си в хитовото шоу, към което Стрийп се присъедини миналата година. Въпреки че Стрийп не взе трофея тази година, тя счупи предишния си рекорд като най-номинирана актриса в историята на Златен глобус. Тя има 33 номинации и девет спечелени награди "Златен глобус", което също е рекорд в историята на наградите.