Дрон избухна на снимачната площадка на сериала на Netflix „Агент от рая“, като рани тежко тайванския актьор Кай Ко.  

Отбелязва се, че неприятният инцидент е станал на 29 декември миналата година. Въпреки това едва тази седмица инцидентът беше съобщен от тайванския United Daily News. Известно е, че дронът трябвало да заснеме актьора в близък план, но не успял и избухнал точно до Кай.

Очевидци разказаха, че останките от дрона са влетели в актьора, като са му нанесли сериозни наранявания по лицето, пише Variety. Тайванската знаменитост веднага е откаран в болница. Според мениджъра на актьора той е получил около 30 шева на лицето.

Продуцентите на филма обаче в коментар пред изданието разказаха друга версия. Те признаха, че наистина е имало авария с дрона. Те обаче увериха, че дронът не е избухнал, а на снимачната площадка са спазени всички правила за безопасност.

"Заснемането се проведе по безопасен начин. Перките на витлото на дрона също бяха защитени със защитен слой и нямаше експлозия. Дълбоко съжаляваме за случилото се с Ко. Кай получи медицинска помощ незабавно. Екипът на продукцията разследва“, се казва в коментара.

Netflix все още няма коментар. Снимките на лентата продължават, с изключение на онези сцени, в които се снима Кай.

Превод: GlasNews