Когато Сър Антъни Хопкинс говори, всичко го слушат внимателно. Мобе би не и във филмите на Marvel. Легендарният актьор описва работата си в поредицата за Тор като "безсмислена актьорска игра". Родената в Порт Талбът звезда се присъедини към актьорския състав на "Тор", филмовата версия на комикса на Marvel на Кенет Брана през 2011 г.

Той изигра Один, бащата на титулярния герой, а също така се появи в "Тор: Светът на мрака" от 2013 г. и "Тор: Рагнарок" от 2017 г. "Ако просто седите пред зелен екран, не мисля, че може да се нарече актьорска игра и няма много смисъл да играете въобще", признава сър Антъни пред New Yorker.

"Облякоха ме в броня, сложиха ми брада и ми казаха: "Седнете на трона, покрещете малко", добавя Антъни Хопкинс пред списанието. През 2021 г. холивудската знаменитост влезе в историята, като стана най-възрастният човек, спечелил награда Оскар за актьорско майсторство, получавайки втори такъв приз за ролята си на мъж с деменция във филма "Бащата".

Превъплъщението на 85-годишния актьор в ролята на злодея Ханибал Лектър в "Мълчанието на агнетата" му донесе първия Оскар през 1992 г. Звездата завършва Кралския уелски колеж по музика и драма в Кардиф през 1957 г. и бързо печели слава, след като е забелязан от Лорънс Оливие и се присъединява към Кралския национален театър.

Междувременно колегата на Антъни Хопкинс в "Тор" - Крис Хемсуърт, сподели пред списание GQ, че харесва опитът да прави филми за Тор, но се пошегува, че героят му омръзва доста бързо - на всеки две години. "Харесва ми фактът, че успях да направя нещо доста различно през целия процес. Първите два и последните два филма бяха нещо съвсем различно за мен като усещане", споделя актьорът. Той разкрива още пред списанието, че е готов да се върне към Тор, "да види какво могат да предложат творчески, ако има нещо ново" за героя.