35-годишният американски актьор Глен Пауъл, звезда от филма "Top Gun: Maverick", реши да напусне Тинселтаун в Калифорния и да се върне в родния си град Остин в Тексас след повече от 10 години отсъствие. Колегата му Матю Макконъхи го насърчил към тази стъпка.

Подобно на много други звезди, напуснали Калифорния, включително Марк Уолбърг, Аманда Сейфрид, Джулия Робъртс и Никол Кидман, актьорът призна, че е взел решение да осигури повече уединение и да бъде по-близо до родителите си.

Холивудският мъж, който наскоро участва в хитовия rom-com Anyone But You заедно със Сидни Суини, разкри, че след 15 години в Града на ангелите най-накрая е достигнал точката в кариерата си, в която може да „напусне Холивуд“, пише The Hollywood Reporter.

„Сякаш спечелих възможността да се върна при семейството си“, призна Глен.

След като продаде апартамента си в Холивуд Хилс, той купи дом само на 30 минути от майка си Синди Пауъл и баща си Глен Пауъл старши, каза той.

Разказвайки какво го е накарало да опакова куфарите си и да се върне в родния си щат, Пауъл си припомни интересен разговор с Макконъхи, който премести семейството си от Малибу в Тексас през 2014 г.:

„Той ми каза: Холивуд е Матрицата, човече. Свързваш се и всичко е фалшив свят. След това отивам в Остин и изключвам контакта. Всичко е истинско. Това са моите приятели, това е моето семейство, действията ми там имат значение“. И е прав. Ако сте тук, вие живеете в Матрицата през цялото време, няма разделение между тези светове. И за мен, особено когато родителите ми остареят и племенницата ми и племенникът ми растат, искам отделяне на тези светове."

Сега Глен вярва, че няма да живее постоянно пред папараците, но все пак ще може да ходи на престурнета, които много обича, да посещава късно вечерни токшоута и да дава автографи.

Но може би най-важното за него е да бъде възможно най-близо до семейството си.

Пауъл също планира да получи диплома в Тексаския университет.

Актьорът първо се премести в Калифорния след първата си година в колежа и премина през много трудности, за да постигне успех в Холивуд. Сега той продължава да бъде стратегически по отношение на ролите си, отбелязвайки, че е отхвърлил рестартирането на Самоличността на Борн и предстоящото възраждане на Джурасик парк на Universal.

"Джурасик" е един от любимите ми филми. Това е едно от нещата, които съм искал да направя цял живот. Няма да играя в този филм, защото прочетох сценария и веднага си помислих: присъствието ми в този филм няма да му помогне. И сценарият е страхотен. Филмът ще бъде адски убиец", каза той.