Пореден неприятен инцидент се случи на фестивала в Кан. Доминиканската актриса Масиел Таверас се опитваше да разпъне дългия шлейф на роклята си, украсена с главата на Исус, на стълбите, когато охранителка се опита да я спре. Стигна се до скандал, който едва не прерасна в бой.  

Преди това същата охранителка беше в центъра на скандал с певицата Кели Роуланд.

Кадри от кавгата показват как Таверас игнорира инструкциите и разгръща шлейфа на роклята си надолу по стълбите, преди ситуацията да ескалира до точката, в която актрисата бутна жена от охраната. Масиел Таверас беше коронясана преди това за Мис Доминиканска република и се състезаваше в конкурса Мис Вселена.

Нейната грандиозна рокля "Ел Кристо" е създадена от дизайнерката Джанина Азар, а Исус е нарисуван от художника Ян Паес. Цената на облеклото е около 450 хиляди долара, пише Daily Mail.

Това се случва само дни след като същата охранителка се оказа в центъра на скандал с бивш член на Destiny's Child. След което Кели Роуланд каза, че тя е „расистка“, докато колегите на служителката настояха, че тя „само си върши работата“.

Кели каза, че на червения килим е имало и други жени, „които не са точно като мен и не са били ругани, отблъснати или помолени да си тръгнат“.

Колеги на охранителката, работеща на филмовия фестивал, обаче казаха, че тя се е държала подобаващо и „само си е вършила работата“.

„Тя е портиер, който работи под голям натиск и се опитва да накара хората да се движат по пътеката, за да спре тълпите да се натрупват. Нямаше блъскане или псувни“, каза фестивален ветеран, който е работил в курорта всеки май 20 години.

Той отбеляза, че червеният килим на фестивала в Кан е много къс, но има много посетители. И всички, дори звездите, трябва да се придържат към графика, за да не се образува задръстване. В това им помагат много портиери, които изпълняват и ролята на охрана. И винаги се държат професионално и учтиво.

Друг източник отбеляза, че охраната е местна французойка, която има краткосрочен договор с филмовия фестивал в Кан.

А предположенията, че е расистка, са просто смешни. „Посетителите и персоналът на Кан идват от различни среди и никой от тях не е дискриминиран“, каза вътрешният човек.

Припомняме, че на 25 май приключи 77-ият филмов фестивал в Кан. Победител стана филмът "Анора" на Шон Бейкър.