Актьорът от "Хавай 5-0" и бивш боксьор Тейлър Уили почина на 56-годишна възраст, съобщава KITV News.

Роденият в Хавай Уайли е най-известен с ролята си на Камекона Тупуола в криминалните сериали "Хавай 5-0" и "Магнум". 

Причината за смъртта все още не е ясна.

Бившият колега на Уили - Питър М. Ленков, отдаде почит на Уили в социалните мрежи. "Съкрушен съм. По-късно ще публикувам по-подробно как се чувствам. Просто сега ми е твърде тежко', написа той в инстаграм.

Племенницата на актьора Латоя Левайосина също почете чичо си в трогателен пост. "Чувствам се сякаш съм попаднала в кошмар. Унко Биг Ти, винаги ще те обичаме", написа тя във фейсбук.

Роден в Хонолулу, Уили е от американски самоански произход. Сред другите му телевизионни роли са "Макгайвър", "One West Waikiki" и "North Shore". Уили се появява и във филма "Прелъстен и изоставен", в който играе с Джейсън Сийгъл и Кристен Бел.

Тейлър Уили решава да стане актьор, след като първоначално е професионален боксьор в UFC. Той дебютира през 1993 г. в специалния филм "UFC 1: Началото".

Уили губи три зъба, както и битката срещу холандския кикбоксьор и ММА професионалист Герард Гордо и скоро след това се оттегля от спорта.

Преди това е бил състезател по сумо и не губи нито един от първите си 14 двубоя. Тежащ почти 440 кг, той е сред най-големите в спорта. Оттегля се от сумото през 1989 г. заради проблеми с коляното, пише Дейли мейл.