Брус Уилис е диагностициран с фронтотемпорална деменция, а съпругата му Ема Хеминг Уилис сега направи сърцераздирателно признание за състоянието на съпруга си.

45-годишният модел повишава осведомеността за състоянието му, откакто Брус е диагностициран, и сега тя се включи в Instagram, за да сподели с феновете си информация в подкрепа на Световната седмица за повишаване на осведомеността за FTD. Във видеоклип Ема с тъга разкри, че "няма лек" за болестта на съпруга ѝ.

"FTD е съкращение от фронтотемпорална деменция или дегенерация", пише тя в клипа. "FTD засяга предния и темпоралния дял на мозъка. Днес не съществува нито лек, нито едно лечение за това заболяване."

Ема обясни, че това е "една от многото причини", поради които е важно да се повиши осведомеността за FTD. В заглавието на видеото тя обяснява и защо за нея е толкова важно повече хора да знаят за FTD.

"Добре дошли в Световната седмица за повишаване на осведомеността за FTD през 2023 г. Страстно желая да повиша осведомеността за това заболяване, наречено фронтотемпорална деменция, което навлезе в света на нашето семейство", обясни Ема. "Надеждата ми е, че ще научите и ще вземете нещо ново и полезно от тази седмица. Тук съм, за да съобщя на следващото семейство, че не сте сами и че има разбиране и надежда в нашата силна общност за FTD."

Феновете много подкрепиха кампанията на Ема и се включиха в коментарите, за да ѝ благодарят за работата. Един човек написа: "Вършиш отлична работа за повишаване на осведомеността!"

Друг от последователите на Ема заяви: "Не мога да се съглася, че това е така: "Прекрасен човек, който прави прекрасни неща за толкова много хора. Благодаря ти за всичко добро, което правиш, и за това, че си положителен пример за подражание не само за семейството си, но и за толкова много други хора. Техният живот ще бъде променен "за добро" благодарение на теб. Благодаря ти."

Семейството на Брус обяви по-рано тази година, че 68-годишният мъж е бил диагностициран с деменция, след като първоначално е страдал от езиково разстройство афазия.

Брус се оттегли от актьорската си кариера, когато беше диагностициран с фронтотемпорална деменция. Състоянието засяга поведението и езика и е необичайна форма на деменция, която постепенно засяга фронталния и темпоралния лоб на мозъка.