Сценаристите на Симпсън може да са предсказали друго събитие от реалния живот. Този път става дума за изчезналата подводница, която е превозвала туристи до мястото на корабокрушението на Титаник. Това предположение беше направено от потребители на Twitter.

Подводницата "Титан" изчезна от радарите миналата неделя, 18 юни, на борда имаше петима души. Сега спасителни екипи от цял ​​свят се опитват да спасят пътниците и се страхуват за съдбата им.

Някои фенове на анимационния сериал "Семейство Симпсън" си припомниха подобна история, разказана в сезон 17 от 2006 г. В десети епизод главата на семейството Хоумър тръгва на пътешествие с мъж, когото смята за свой биологичен баща - Мейсън Феърбанкс. Те плават на кораб и научават за изгубеното съкровище на потъналия Piso Mojado.

В крайна сметка Мейсън и Хоумър решават да се гмурнат в дълбините на океана с лични водолазни прибори, за да открият съкровището. Всичко е придружено от хаос - Хоумър се заклещва в кошарата и губи дъх. Кислородът свършва.

В мултифилма злополуките на героя приключиха, когато той се събуди в болнично легло.

Въпреки че подобна прогноза за героите на американския карикатурист Мат Грьонинг може да се нарече много точна, някои фенове все още вярват, че описаната сюжетна линия е много близка до случилото се с "Титан".

„Не мога да повярвам, че „Семейство Симпсън“ са предвидили какво се е случило с подводницата, която се е насочила към „Титаник“, пише един потребител.

Друг публикува видео от епизода в TikTok, което има неочаквана прилика със случилото се с подводницата в реалния живот.

Други прогнози на Симпсън, които се сбъднаха, включват:

  • президентството на Доналд Тръмп;
  • сливане между Disney и Fox;
  • шумът около "Статуята на Давид" от Микеланджело;
  • и появата на "стършели убийци".

14:08! Кислородът на "Титан" трябва да е свършил, ще има ли чудо?

Съпругата на собственика на изчезналата подводница е потомък на двойка, загинала на Титаник