Новият сериал на HBO, Idol, който току-що се подготвя за излъчване, вече е в центъра на скандал. В него участват Лили-Роуз Деп и певецът The Weeknd, чието истинско име е Абел Тесфайе, и е продуциран от Сам Левинсън, търсеният режисьор на хита Euphoria. Оказа се обаче, че първоначално "Idol" е щял да бъде заснет по съвсем различен сценарий, а случилото се вече е наречено "диво", "порно с изтезания" и произведение, което "дерайлира". Тринадесет източника вече съобщили това на Rolling Stone.

В историята Лили-Роуз Деп играе млада поп звезда Джоселин, която среща Тедрос, собственик на нощен клуб и, както се оказва по-късно, ръководител на странна секта, донякъде напомняща Църквата на сциентологията.

Най-новият тийзър на сериала на HBO "Idol"
 

В сериала участват още Джени от Blackpink, Трой Сиван, Илай Рот и много други. Сериалът е продуциран от търсения режисьор Сам Левинсън, така че сериалът е наречен "по-мрачна версия" на неговата "Еуфория". Въпреки че Idol започна снимките още през ноември 2021 г., все още не е ясно кога ще излезе. В мрежата има само три тийзъра.

Сега източници от продукцията казват, че сериалът все още дори не е бил напълно редактиран, защото продукцията е страдала от забавяния, презаснемания и пренаписвания.

Първите публични намеци за проблеми дойдоха през април миналата година, когато режисьорката Ейми Займец, която работи по Girlfriends и She Dies Tomorrow, внезапно напусна, след като завърши Idol около 80 процента.

HBO реагира на новината, като потвърди, че "Idol" ще претърпи основен творчески ремонт и ще направи корекции в актьорския състав и екипа. По това време също беше съобщено, че Тесфайе, който е един от създателите, смята, че шоуто е твърде насочено към „женска гледна точка“.

От интервюта с 13 от актьорския състав и екипа на шоуто, Rolling Stone научи, че драстичното забавяне се дължи на това, че Левинсън пое поста режисьор и изостави почти завършен проект на стойност 54-75 милиона долара, за да пренапише и заснеме отново целия.

HBO предаде юздите на Левинсън, само за да може той да размие основното послание на шоуто, като добави обезпокоително сексуално съдържание и голота, за да съответства - и дори да надмине - най-успешното шоу Euphoria, казват много източници.

"Записах се за мрачна сатира на славата. Тестовете, на които подлагаме нашите звезди, силите, които поставят хората в светлината на прожекторите, и как това може да бъде манипулирано. Но от сатира се превърна в подигравка", каза един от източниците.

Четири източника казват, че Левинсън в крайна сметка се е отказал от подхода на Сеймец към историята, правейки я по-малко за проблемна звезда, която става жертва на хищник в индустрията и се бори да си върне собствената агенция, а повече за унизителна любовна история с обидно послание.

„Това стана като фантазията за изнасилване на всеки токсичен мъж в това шоу – и след това жената се връща за още, защото това прави музиката й по-добра“, обяснява вътрешният човек.

Левинсън и Тесфайе не отговориха на исканията за коментар, но след публикуването на статията The Weeknd публикува откъс от The Idol, като написа: „Ролинг Стоун, разстроихме ли ви?“.

Лили-Роуз Деп на свой ред нарече Левинсън "най-добрият режисьор", с когото някога е работила, като каза, че никога не се е "чувствала по-подкрепена или уважавана в творческото пространство", и също така отбеляза, че нейният "принос и мнение" никога не са били оценени повече.

HBO нарече „Idol“ една от „най-вълнуващите и провокативни оригинални програми“ на мрежата в изявление за Rolling Stone, добавяйки, че „творческият екип се ангажира да създаде безопасна и взаимно уважителна работна среда“. И отбелязвайки, че екипът направи творчески промени миналата година, които според тях са в най-добрия интерес както на продукцията, така и на актьорския състав и екипа.

Тийзър на сериала на HBO "Idol"
 

Много от тези, които са работили по първия проект на шоуто, го описват като многослойно разказване на истории и това е причината да се съгласят да го заснемат.

Но в крайна сметка сценарият беше пренаписан 20 пъти. И много решения бяха взети неочаквано. Например, сериалът се монтираше, но сцената все още не беше написана.

Имаше и планове за заснемане на някои хардкор BDSM сцени, но те бяха отменени, тъй като източници твърдят, че съдържат твърде много шокиращо насилие.

The Weeknd, идол, поредица за идоли, Лили Роуз Деп, създател на еуфория, Сам Левинсън, скандал при излизането на поредицата за идолицял екран
Лили-Роуз Деп в Idol

Но все още не е ясно какъв вид "Idol" ще се окаже в крайна сметка. Тъй като финалът все още не е заснет и много сцени продължават да се заснемат отново. Но вътрешни лица вече заявиха, че вече няма да работят със Сам Левинсън. Защото хаосът, който се случвал на снимачната площадка, бил твърде изморителен. Някои успявали да спят само два часа на ден или дори трябвало да се справят без сън.

"Никога повече няма да работя за Левинсън. И не мисля, че ще гледам Euphoria, след като работих за него и разбрах какво чувства към екипа си", обобщи един от източниците.

Превод: GlasNews