В чест на 30-годишнината на НОВА, зрителите ще могат да се насладят на специален епизод на едно от най-култовите предавания в България - Big Brother.  Специалният епизод ще продължи два часа, като той ще започне в 22:00. Тази вечер зрителите ще се насладят на най-добрите моменти от Big Brother през годините. Ще бъдат показани забавни, емоционални и драматични моменти, които са оставили трайна следа в историята на българската телевизия. 

Идеята за Big Brother се появява в Нидерландия, където първото издание на шоуто стартира през 1999 година. Оттогава форматът се разпространява по целия свят, включително в страни като Англия, Австралия, Германия, Канада, Испания и САЩ. Името на шоуто е вдъхновено от романа „1984“ на Джордж Оруел, където Големият брат (Big Brother) е всевиждащият диктатор, който непрекъснато наблюдава своите поданици.

Oфициално: Big Brother се завръща в ефир

В България Big Brother дебютира 5 години след световната поява на формата - през 2004 година. Риалитито бързо се утвърждава като едно от най-гледаните предавания. В продължение на години шоуто привлича зрителите с емоционални конфликти и стратегически игри. От първия до последния си епизод шоуто не само забавлява, но и провокира множество дискусии и дебати в обществото. Водещите и форматът на предаването се променят през годините, но основната идея – изолация, наблюдение и предизвикателства – остава същата.

След няколко години прекъсване, шоуто ще се завърне на малкия екран наесен, когато ще се излъчи новия сезон.

Снимка: НОВА