Най-очакваното риалити шоу в България Big Brother се завръща в ефира на Нова телевизия след дълги години отсъствие. Това става ясно от видео, което е публикувано в официалната страница на шоуто.

"Говори Big Brother! Готов ли си за новата авантюра? Стягай багажа и грабни шанса да промениш живота си. Най-известната къща очаква своите нови съквартиранти за един различен сезон. Запиши се на nova.bg/casting. Big Brother те очаква", се съобщава в краткия видеоанонс.

От Нова телевизия обявиха, че започва кастинг за новия сезон на предаването. Все още не е известно кога ще започне то, но се предполага, че това ще се случи наесен. В сайта на телевизията са пуснали анкетна карта с различни въпроси, която може да се попълни от желаещите за участие. Сред въпросите са - "Имате ли хоби и какво е то?", "Коя е последната Ви мечта?", "С кого бихте искали да отидете на вечеря?", "Какъв факт за Вас би ни изненадал?" и други.

Big Brother безспорно промени представите за телевизия и живота на хората, участвали в предаването. Телевизионни водещи и репортери, звезди на кулинарната сцена, манекенки, светски лъвове и лъвици и дори кандидат-политици се родиха между четирите стени на най-известната къща в България.

Мисията на Big Brother е да преобръща представите за света и живота около нас, да позволява на зрителите да надникнат дълбоко в личните мотивации на участниците, а на Съквартирантите да видят себе си отстрани и да изживеят приключение, което променя тях самите завинаги.

За последно Big Brother в България се излъчваше през есента на 2018 година. Тогава форматът бе спечелен от рап изпълнителя Wosh MC.

Загадка засега остава кой ще бъде водещ на шоуто, тъй като и двете му лица - Алекс Сърчаджиева и Ники Кънчев вече работят в bTV. Феновете на предаването се надяват водещ да бъде Азис - през 2018 година певецът беше екранна половинка на Александра Сърчаджиева в дейли епизодите на риалитито.

Официално! Ники Кънчев се завръща в "Стани богат"