Ююжнокорейският сериал “Squid Game“ се появи в стрийминг платформата Netflix на 17 септември. За по-малко от месец  Сонг Ги-хун и компания успяха да надминат „Вещерът“ и „Бриджъртън“ по популярност и да станат №1 в 90 държави. Фейсбук, Инстаграм, Туитър и дори Тик-Ток преливат от снимки и коментари за поредицата.

Хитовото шоу не е предназначено за деца, въпреки че сюжетът му включва смъртоносен турнир с детски игри. Училище в Белгия алармира,  че децата имитират шоуто на детската площадка и бият онези, които губят игрите.

Учениците от общинското училище на Erquelinnes Beguinage Hainaut черпят вдъхновение от шоуто, съобщава The Brussels Times. Те играят стоп-старт играта, известна в САЩ като "Червена светлина, зелена светлина" и очевидно известна в Белгия като 1, 2, 3 пиано.

В шоуто "Червена светлина, зелена светлина" е първата игра от турнира. Състезателите се надяват да спечелят огромна сума пари, но скоро ще разберат, че ако се движат, след като гигантска кукла робот извика „Червена светлина!“ те биват застреляни, пише novini.bg. Тези, които успешно преминат финалната линия, имат право да продължат в турнира.

„Трябва да бъдем бдителни, за да бъде спряна тази нездравословна и опасна игра“, обяви представител на училището на страницата си във Facebook. В публикацията се отбелязва, че децата все още могат да играят играта, но нямат право да посягат физически на тези, които губят.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Публикация, споделена от Netflix US (@netflix)