Сериалът White Lotus от HBO се превърна в истинска сензация: както първи, така и втори сезон. И местата за заснемане изиграха важна роля. Събитията от първия се развиват на Хаваите, а вторият е заснет в Сицилия. И сега феновете на сериала ще могат не само да посетят шикозни локации, но дори да пренощуват в някоя от тях, пише Harpers Bazaar.

Става въпрос за зашеметяващата Вила Таска от 16-и век, където героите Дафни Съливан и Харпър остават за една нощ, когато "бягат" от съпрузите си.

 
 

В Airbnb вече се наема луксозната вила, въпреки че нощувка в луксозен апартамент ще струва 5000 евро. Вилата се намира в Палермо в Сицилия. И се отличава с традиционен италиански дизайн, с боядисани стени, полирани каменни подове и антични мебели.

В овощната градина има басейн, а освен четири спални, вилата разполага и с билярдна зала, музикална зала, бар и пълен персонал.

Интересното е, че веригата хотели "Белият лотос" от втория сезон на сериала наистина е хотел. И всеки може да остане там.

Първият сезон е заснет в Four Seasons Resort Maui във Wailea, вторият в San Domenico Palace в Таормина, друг хотел на Four Seasons, разположен на живописен нос с изглед към Йонийско море и планината Етна на източното крайбрежие на Сицилия.

Шикозният курорт първоначално е построен през 14-ти век като частен дом за богатия местен барон на Таормина, Дамиано Росо д'Алтавила. През 1430 г., след смъртта му, огромното имение на върха на скала, най-старото в района, е временно завещано на доминикански религиозен орден за използване като манастир. Той е бил манастир в продължение на около 400 години, докато собствеността в крайна сметка не премина към един от потомците на Росо д'Алтавила, принц Черами, който добави голямо крило към имота и го превърна в луксозен хотел. Отворен за обществеността през 1896 г., бившият манастир се оказва идилично място за пренощуване.

вила бял лотос, вила таска, бял лотос сезон 2, сицилия, където е заснет белият лотосцял екран
Хотелът в Сицилия, където е заснет вторият сезон на Белият лотос 
вила бял лотос, вила таска, бял лотос сезон 2, сицилия, където е заснет белият лотосцял екран
Хотелът в Сицилия, където е заснет вторият сезон на Белият лотос

Светила като драматурга Оскар Уайлд, писателя Д. Х. Лоурънс и крал Едуард VII са отсядали в хотела. Въпреки че е превзет от германските войски по време на Втората световна война и дори бомбардиран, той отново отваря врати като луксозен хотел през 1946 г.

Той много харесвал София Лорен, Одри Хепбърн и Труман Капоти. Според слуховете, именно в този хотел Ричард Бъртън и Елизабет Тейлър по някакъв начин са се сбили през 1967 г. и Тейлър е разбила мандолина в главата на съпруга си.

Създателят на White Lotus Майк Уайт, който е сценарист и режисьор на всеки епизод от сериала досега, получи зелена светлина от HBO миналия месец за трети сезон.

Превод: GlasNews