Френската полиция задържа и разпита тази сутрин кинолегендата Жерар Депардийо по подозрения за сексуално насилие срещу 2 жени. Възможно е да бъде поискан и постоянният му арест, предаде АФП.

Полицията разпитва 75-годишния актьор във връзка с твърденията на две жени, че той ги е нападнал с цел сексуален акт - едната на снимачната площадка през 2021 г., а другата през 2014 г.

Първата жена го обвинява, че я е нападнал, докато е била член на екипа на игралния филм The Green Shutters (2022 г.)

Сценографката, която е подала официална жалба през февруари, заяви пред разследващия уебсайт Mediapart, че Депардийо я е сграбчил, когато е напускала снимачната площадка в частен хотел в Париж, опипвал я е и е правил неприлични коментари, преди намесата на бодигардовете му.

Жерар Депардийо е обвинен в изнасилване от испанска журналистка

Втората жена твърди, че той я е опипвал „по цялото тяло“ и е правил „неприлични“ забележки, докато е била асистентка на снимачната площадка на филма от 2015 г. „Магьосникът и сиамката“ („Le magician et le Siamois“).

Срещу Депардийо вече е повдигнато обвинение в изнасилване. Има много твърдения за посегателство от негова страна срещу повече от 10 жени.

„Никога не съм насилвал жена", каза актьорът пред вестник "Льо Фигаро" през октомври.

През 2020 г. полицията обвини Депардийо в изнасилване и сексуално посегателство, след като актрисата Шарлот Арнолд заяви, че той я е изнасилил през 2018 г., когато е била на едва 22 години и е страдала от анорексия.

Френската министърка на културата: Жерар Депардийо е позор за страната ни

Друга жалба за сексуално посегателство беше подадена миналата година от актрисата Хелен Дарас. Тя твърди, че Депардийо я е опипвал и ѝ е отправял предложения по време на снимки на филм през 2007 г. Досъдебното производство е прекратено поради изтекла давност.

Испанската журналистка и писателка Рут База каза през декември, че е подала наказателна жалба в Испания срещу Депардийо, твърдейки, че той я е изнасилил през 1995 г. в Париж.

Въпреки че събитията са отминали по давност, тя обясни, че е решила да подаде жалбата си с надеждата, че това ще „помогне на други хора“ да направят същото.

Актриса: Бях изнасилена от Жерар Депардийо

Обвиниха Жерар Депардийо в изнасилване