Настана есен, а с това - и времето на по-сериозните премиери в света на киното. Октомври 2019-а е белязан от дългоочаквания "Жокера", както и от солидно количество български филми.

"Жокера"

За първия пълнометражен филм, посветен на антигероя от историите за Батман, се говори отдавна. Предстои да видим дали наистина това ще е "ролята на живота" за Хоакин Финикс и дали Жокера е чак такъв злодей. Режисьор е Тод Филипс, а в останалите роли са Робърт де Ниро, Зази Бийтс, Франсис Конрой, Брет Кълън.

 

На екран от 4 октомври

"Близнакът"

Най-важният факт за този филм е, че е на Анг Лий - режисьорът на "Тигър и дракон" и "Планината Броукбек". Това моментално издига нивото на филма от обикновен екшън до нещо, което ще гледаме с любопитство. Самата история не е чак толкова интригуваща: елитен наемен убиец се сблъсква с таен агент, способен да предвиди всеки негов ход все едно му е двойник. И всъщност е нещо точно такова (и двете роли се изпълняват от Уил Смит), пише lifestyle.bg.

На екран от 11 октомври

"Писма от Антарктида"

Драмата на Станислав Дончев разказва за млада майка (Ирмена Чичикова), която остава вдовица след смъртта на съпруга си при катастрофа. Тя обаче няма силите да каже на 8-годишния си син, че баща му няма да се върне и му казва, че той е на експедиция на Антарктида. Дори започва да му пише писма от негово име. Ако ви звучи интригуващо, не гледайте трейлъра - почти целият сюжет е разказан в него.

На екран от 11 октомври

"Господарката на злото 2"

Радваме се на всяка роля, в която можем да видим Анджелина Джоли. Тази не е изключение, макар рейтингът на филма да предполага детска аудитория. Джоли отново е Злодеида, която обаче намери сили да заобича кръщелницата си Аврора (прекрасната Ел Фанинг) и я отгледа като свое дете. Аврора обаче прие да се омъжи за принц Филип, а с това Злодеида се сдобива с нов враг, срещу който трябва да се изправи. Подсказка - говорим за Мишел Пфайфър.

На екран от 18 октомври

"Завръщане"

Ники Илиев отново влиза в ролята на режисьор, а в актьорския състав са Башар Рахал, Евелин Костова, Александър Кадиев, Орлин Павлов, Диляна Попова, Бойко Кръстанов, Искра Донова и Райна Караянева. Филмът е комедия, а от трейлъра става ясно, че наистина ще падне доста смях. Действието се развива в Пловдив, а в центъра му са група приятели. Останалото - в киносалона.

На екран от 18 октомври

"Терминатор: Мрачна съдба"

Филмът на Тим Милър е пряко продължение на "Терминатор 2: Страшният съд" (1991 г.). Грейс (Макензи Дейвис) е нов тип робот, който има в себе си и нещо човешко. Тя се опитва да защити с цената на всичко Дани Рамос (Наталия Рейес), защото по петите ѝ е новият Терминатор (Габриел Луна). Сара Конър (Линда Хамилтън) трябва да помогне на двете момичета, но знае, че единственият начин да спаси Грейс и Дани е да ги запознае с истинския Терминатор (Арнолд Шварценегер).

На екран от 25 октомври

"Ирина"

Филмът на Надежда Косева пожъна международни успехи и награди за режисьорката и актрисата в главната роля още преди да стигне до българските екрани. Това е историята на Ирина (Мартина Апостолова) - обикновена жена в миньорски град. Когато мъжът й е осакатен в трудова злополука, а тя губи работата си, Ирина решава да подпомогне финансово семейството си, като стане сурогатна майка.

На екран от 25 октомври