Джейкъб Ноулс от САЩ улови хермафродитен омар (мъжки и женски) с двуцветен цвят. Рибарят, който лови ракообразни в Мейн и има 2,6 милиона последователи в TikTok, говори за това в новото си видео.

Мъжът показа това невероятно животно във видео, което стана вирусно и беше гледано повече от 6,3 милиона пъти.

@jacob__knowles Can they crush an apple?! #lobsterfishing #fishing #lobster #seafood #commercialfishing #ocean #funny #LobsterTok #???? #maine #interesting #sustainability #MaineLobster #fy ♬ original sound - Jacob Knowles

Късметът се усмихнал на рибаря Джейкъб Ноулс, който се занимава с риболов на омари. Американецът хвана омар, който беше точно наполовина син. Другата половина на животното беше с нормален цвят. Освен това Ноулс показа, че ракообразните имат мъжки и женски репродуктивни органи. Според университета в Мейн шансът да хванете двуцветен омар е приблизително едно на 50 милиона.

„Това е най-готиният омар, който някога съм виждал. Разделен е 50/50 точно надолу по гърба на син и обичаен, но ако погледнете отдолу, всъщност е наполовина мъжки, наполовина женски“, обяснява Ноулс, докато обръща водното животно, за да покаже неговите двойни репродуктивни органи.

Ноулс попита своите зрители: трябва ли да пусне рядкото животно или е по-добре да го задържи? Последователите стигнаха до извода, че омарът трябва временно да бъде оставен в плен и да се види дали може да снася яйца.

Рядък двуцветен омар, омар, омар, шанс 1 към 50 милиона, хермафродитен омар, женски и мъжки, ракообразно, рибар, уловен рядък омар, TikTok звездаЦял екран
Шансът да хванете двуцветен омар е приблизително едно към 50 милиона. Снимка: TikTok/@jacob__knowles

Рибарят проведе състезание за избор на име за новия домашен любимец. Хората решиха да кръстят омара на певеца Дейвид Боуи заради неговата хетерохромия.

По-късно Ноулс демонстрира, че е създал специално, просторно подводно заграждение за омара Бауи. Рибарят каза още, че вече се е свързал с аквариуми и научни организации, които биха могли да „осиновят“ това уникално създание.