Не е ли парадокс за всеки един от нас, че обикновено през уикенда планираме да се отпуснем от сърце и да направим всичко, всъщност просто ги седим в ужасно скучно настроение. Какво стои зад това: мързел, отлагане, невъзможност за планиране на времето, липса на вдъхновение – всеки има своя отговор.

Healthinfo.ua предлага на вашето внимание няколко прости и полезни съвета как да свършите всичко през уикенда.

1. Спете достатъчно.

Ако можете да спите по-дълго, не пропускайте тази възможност. Въпреки това, да отидете твърде далеч със съня, означава да бъдете вредни за себе си. Позволете си да спите до 9-10 сутринта и се събудете в страхотно настроение.

2. Създайте настроение още от сутринта.

Слушайте страхотна музика, правете упражнения, яжте вкусна храна и накрая – разтягайте се от сърце. Вземете позитив от всяка минута сутрин.

3. Правете "малките" неща.

Можете да отделите малко време, за да отговорите на писма, да почистите гардероба си, да резервирате билети някъде или нещо друго. Двуминутни случаи, за които няма време в делничните дни, е най-добре да се решават през уикендите, за да си спестите нервите.

4. Ограничете се с технологиите.

Дайте възможност на телевизора да си отдъхне, колкото е възможно повече. Разбира се, не е нужно да поставяте телефона си в режим полет за два дни или да изваждате батериите от дистанционното на телевизора. Просто се опитайте да бъдете повече в реалността.

5. Посетете любимите хора.

Колко пъти сте забравили да се обадите на майка си, защото сте били заети? А приятелите ви – може и да се обидят, че не сте ги търсили отдавна. През почивните дни, като правило, всеки има достатъчно свободно време, за да го прекара с близки. Не го пренебрегвайте.

6. Бъдете креативни.

Каквато и да е професията ви, всеки има някакъв талант. Почивните дни са добро време за творчество. Седнете на старо пиано, отворете тетрадка с поезия или извадете чекмедже с конци за плетене. Не забравяйте да развиете таланта си.

7. Планирайте голям уикенд.

Ако не всеки, то поне през седмица-две. Животът е невероятно кратък, трябва да му се насладите максимално. Планирайте партита, пикници, пазаруване, подгответе се за това през цялата седмица и се насладете на действието. Организирайте празник за себе си и вашите близки.

8. Обърнете си внимание.

Кога, ако не през почивните дни, можем да поглезим косата си с маски, да си направим маникюр, да си вземем успокояваща вана. Може да отнеме няколко часа, но си заслужава: красивият вид и самочувствието са гарантирани.

9. Прекарвайте повече време на открито.

Вдишайте чист въздух, разходете се, отпуснете се от безполезната суета. Уикендите са идеалното време за разпускане.

10. Направете нещо, което никога досега не сте правили.

Като цяло, правете го винаги, но през уикендите имате повече време да решите. Обещайте си, че до неделя вечерта ще направите това, за което сте мечтали дълго време.