Нека си признаем – вече не сме деца, но всички обичаме детските филмчета и понякога пак ги гледаме, макар че ги знаем наизуст от години. Много от нас дори помнят видеокасетките (например с класиките на Дисни) и вълнението, с което ги избирахме. А най-хубавото е, че всяка година излизат нови и качествени анимации, които радват и малки, и големи.

Понякога, когато пуснем любимото си филмче за стотен път, можем да се вгледаме в някои детайли, които преди това сме пропуснали. Ние неведнъж сме насочвали вниманието ви към някои скрити детайли в анимациите. А днес в галерията ще ви покажем 11 малки грешки, които са допуснати при монтажа на любимите ни филмчета. Източник: Dama.bg.

Цар Лъв

Въпреки че вероятно сте гледали анимацията за малкото лъвче поне два пъти, е възможно да сте пропуснали един малък детайл. По време на песента „I Just Can't Wait to Be a King“ Симба и Нала започват да дразнят и да правят гримаси на Зазу. В този момент лапите на Нала попадат във водата, ала в следващия кадър ги виждаме здраво стъпили на тревата.

Красавицата и Звяра

Романтичното вълшебно филмче е толкова успешно, че дори става първата анимация, номинирана за Оскар в категорията най-добър филм. По време на първата песен на Бел, книгата, която тя носи, променя цвета си от червен на лилав, когато тя влиза в книжарницата да я върне.

Аладин

„Аладин“ е сред най-хитовите филми от златната ера на Дисни - 90-те години. И дори да сте гледали анимацията безброй пъти, може да сте пропуснали една малка грешка в сцената с първата среща между Жасмин и Аладин - когато принцесата скача от една сграда на друга. Когато прави скока, виждаме косата ѝ пусната, а когато пак влиза в кадър, отново е с качулка.

Аз, проклетникът

Историята в „Аз, проклетникът“ е колкото забавна, толкова и трогателна. Когато трите сестрички се връщат в сиропиталището, след като не успяват да бъдат осиновени от Гру, тиксото на пода е на голямо разстояние от бюрото. Въпреки това, когато кадърът се приближава към децата, лентата изглежда много по-близо, отколкото е била преди.

Играта на играчките 3

Това филмче е едно от големите постижения на съвместната работа на Pixar и Дисни и практически е перфектният завършек на трилогията (въпреки че по-късно добавиха още една част). Когато майката дава на Моли кутията за дарения, в която са играчките, тя изписва „Sunnyside“ от едната ѝ страна. Когато кутията е в колата, а после и в детската градина, отстрани, под отвора има напечатан надпис. Когато майката на Бони оставя кутията в стаята на пеперудите, този надпис вече е изчезнал, а след това се появява отново.

Спящата красавица

Една от най-важните сцени в „Спящата красавица“, е, когато Аврора попада в плен на магията на злата магьосница Малефисент, поставяйки пръста си върху вретеното. Преди да падне и да заспи, принцесата носи напълно гладка корона. Секунди по-късно обаче тя изглежда покрита със скъпоценни камъни.

Лило и Стич

„Лило и Стич“ беше едно от първите прекрасни филмчета на Дисни, създадено през новото хилядолетие. Връзката между кученцето, превърнало се в извънземно, и малката Лило е толкова сладка, че може да отвлече вниманието от малката грешка, когато Стич поглъща парче торта от чиния, която изчезва в следващата сцена.

Шрек

В началото на филма се запознаваме с Шрек – страшното чудовище, което иска само да го оставят намира и предпочита да всява ужас у всички. Около блатото му има знаци с предупредителни надписи, че всеки трябва да се пази. Една дървена табела с надпис „Пази се от огрето“ изглежда е счупена в горния десен ъгъл, но когато същата влиза в кадър откъм задната ѝ част, счупеният ръб вече е отляво.

Моана

„Моана“ е един от най-големите хитове на Дисни през последните години. Една малка грешка може да се види преди и по време оснояната песен „How Far I'll Go“. Преди да започне да пее, Моана хвърля някои пръчки, които се забиват в пясъка, и когато запява песента, те изчезват.

Търсенето на Немо

В един от най-напрегнатите моменти в „Търсенето на Немо“ зъболекарят поставя рибката в пликче. Това пликче в първия момент изглежда като закопчаващо се с цип, а след това – като обикновено.

Замръзналото кралство

Песента „Let It Go“ бележи повратна точка както в сюжета, така и за Елза в „Замръзналото кралство“. Когато принцесата пуска косата си, тя дърпа плитката си отзад напред, но без тя да мине през рамото ѝ.