1. Елегантни костюми с панталон

Елегантните костюми с панталон са тенденция, която винаги е актуална. Изискани, строги и много удобни, те гарантират изисканост, от която съвременната жена се нуждае. Любимо съчетание за сезон есен/зима 2022 са класическите панталони с ръб, комбинирани със сако до средата на дупето. Не забравяйте да внесете цветен елемент чрез аксесоарите и бужутата.

Добави описание 

2. Панталони с разкроени крачоли

Панталоните с леко разкроени крачоли са намигване към модата на 70-те. Те са прилепнали по крака и се разширяват около средата на прасеца. Идеални са за съчетание както със спортни обувки, така и с обувки и боти на висок ток. Те издължават краката, което ги прави предпочитани от много дами.

Добави описание

3. Макси палта

Късите якета и палта отстъпват мястото си сред водещите тенденции и го дават на макси палтата. Широките модели с различни дължини превзеха модния подиум и сърцата на дизайнерите. Вариантите, които не се закопчват, са най-разпространени.

Добави описание

 4. Костюми с пола и сако

Още една елегантна модна тенденция - костюм с пола и сако, идеално пълнение за офис стила. Дизайнерите демонстрираха разнообразни виждания за този тренд - от класическа пола молив до кокетен плисиран модел. Полите са комбинирани с изчистени сака и блейзери. Преобладават едноцветните варианти, макар да не липсват и предложения в класически карирани принтове.

Добави описание 

5. Кожени якета

Тази тенденция е намигване към рокерския стил в модата. Класическите и леко ретро кожени якета внасят така необходимия грубоват шик в стила. Виждаме дизайнерите да ги съчетават както с любимите дрехи от деним, така и с по-кокетни предложения от тюл и дантела. 

Добави описание 

6. Дънки и панталони с ниска талия

След като няколко сезона панталоните с висока талия бяха сред топ предложенията, сега отиваме на другата крайно. Модерни за есен/зима 2022-2023 са панталоните и дънките с много, ама много ниска талия. Можете да ги съчетавате с топ, тип боди, който се закопчава отдолу, или с класическа къса блуза.

Добави описание

7. Спортен шик

От няколко сезона дизайнерите преоткриват красотата на спортния шик. Във все повече колекции виждаме безброй доказателства, че спортните дрехи могат да са удобни, секси и дори да носят определена елегантност. От спортни рокли до съчетания с пола и клин, разнообразието е огромно и ни показва многото лица на този стил.

Добави описание 

8. Плетива

Плетивата винаги предизвикват полюсни реакции - или ги обичате, или ги мразите. Най-модерни са плетените рокли, съчетани с кожени аксесоари. Не липсва и разнообразие от т.нар. машинни плетки, които пък демонстрират т.нар. бабешки шик - с леко намигване към стила на едно дрго поколение.

Добави описание

9. Кожени рокли

Кожата е една от най-предпочитаните материи за есен/зима 2022-2023. Особено актуални този сезон са кожените миди рокли.  Макар вече все повече дизайнери да залагат на изкуствена кожа, те се придържат към класическите кафяво и черно, за да наподобяват максимално естествената.

Добави описание

10. Модни находки с блясък

Рядко модните тенденции минават без щипка блясък. Така и този сезон пайетите са актуални при парти облеклото и любим десен или акцент при роклите. Както винаги, златистото и сребристото имат водеща роля, макар да не липсват и ярки цветни предложения.

Добави описание

11. Доминация на прозрачните материи

За финал оставихме една от най-необичайните тенденции за зимата - прозрачните материи. Често ги виждаме при лятната мода, но рядко през студените месеци. Дизайнерите ги представиха най-вече под формата на рокли, но в ежедневието очакваме по-скоро да ги видим при ризите и туниките. 

Добави описание