Млад пилот от Великобритания обиколи Земята за 44 дни. Той стана най-младият човек, направил самостоятелно пътешествие по света, според уебсайта на Книгата на рекордите на Гинес.

18-годишният Травис Ладлоу трябваше да излети през юни 2020 г., но поради пандемията от коронавирус стартирането се наложи да бъде отложено за 29 май 2021 г. Пилотът завърши полета си с дължина 24,9 хиляди мили (повече от 40 хиляди километра) в Холандия, откъдето първоначално излетя.

Младият мъж спря в 12 държави: Полша, Русия, САЩ, Канада, Гренландия, Исландия, Великобритания, Ирландия, Испания, Мароко, Франция и Белгия.

В продължение на месец и половина той управлява самостоятелно едномоторен самолет, преодолявайки трудностите под формата на екстремни метеорологични условия, умора и самота. Всеки ден той бил на щурвала по осем часа. 

Травис е очарован от самолетите от детството си. И на 12-годишна възраст той започва да се учи да пилотира. На 14 той става най-младият пилот на планер във Великобритания. И на 16 издържа изпита за свидетелство за частен пилот.

Британецът счупи рекорда за Мейсън Андрюсън от САЩ, който също полетя по света през 2018 г., завършвайки на 18-годишна възраст и 163 дни. Травис беше на 18 години и 150 дни към момента на кацане в последната точка от пътуването си.

Превод: GlasNews.bg