От 29 декември 2022 г. до 18 януари 2023 г. Меркурий ще започне своето ретроградно движение. Астролозите предупреждават, че през този период се случват най-трудните ситуации и катаклизми. И това се потвърждава от много хора, които в такива периоди започват да имат проблеми в бизнеса, в комуникацията и в други области на живота. Три знака от зодиака трябва да бъдат особено внимателни тези дни.
 
Дева

До 29 декември Девите трябва да имат време да завършат цялата работа, която са започнали по-рано. В противен случай те ще се забавят и могат да доведат до финансови загуби, които трудно ще бъдат възстановени. Много е важно през първите три седмици след 29 декември да не подписвате сериозни документи, да не сключвате големи сделки, да не продавате недвижими имоти - рискът от финансови загуби не е изчезнал никъде. В личния живот е по-добре да избягвате сериозни разговори, също така не си струва да подреждате отношения и да вземате важни решения.

Везни

Везните няма да могат да се скрият от въздействието на Ретромеркурия, така че е по-добре да го посрещнете напълно въоръжени. Опитайте се да влезете в този период възможно най-отпочинали, без обиди и неизяснени връзки. Ако сте взели пари назаем или, напротив, сте дали назаем, върнете ги или ги поискайте обратно. Така ще е по-добре за всички. Винаги ще има нужда да повторите нещо, така че бъдете търпеливи. Подписване на документи, пътувания, големи покупки и дори романтични срещи е най-добре да отложите за по-спокоен период.

Водолей

Водолеят може да има проблеми с роднини. Може да са напрегнати разговори за наследство или новини за здравето на възрастни хора. Астролозите предполагат, че най-интензивен ще бъде периодът от 9 до 19 януари. Освен това ситуацията ще се подобри във всички сфери на живота. За да преживеете този период възможно най-спокойно, бъдете търпеливи и възприемайте всяка информация с философско спокойствие.