4-7-8 - правилото, с което заспиваме за секунди

4-7-8 - правилото, с което заспиваме за секунди

Сънят ни денонощие трябва да е седем-осем часа. Трябва да лягаме и ставаме по едно и също време. Всички процеси в организма ни зависят от качественото ни възстановяване. Всички сме наясно с тези факти, но понякога човек просто не може да заспи, колкото и да иска.

И обичайният заподозрян за последното, разбира се, е стресът.

Дори да сме решили да легнем по-рано от обичайното, да пропуснем сериалите или взирането в социалните медии до късно, сънят така и не идва. В такива моменти пробваме всевъзможни техники за заспиване - от броенето на овце до медитацията.

Според д-р Андрю Уейл от Центъра по интегративна медицина към Университета на Аризона, заспиването може да е много лесно. Просто трябва да използваме дихателната техника 4-7-8.

Вдишваме през носа в продължение на четири секунди. Задържаме дъха си за седем секунди. Издишаме през полуотворени устни в продължение на осем секунди. Повтаряме това упражнение четири пъти, пише lifestyle.bg.

Според Уейл тази техника може да се използва и през деня, когато се чувстваме под напрежение и имаме нужда да изпуснем парата. Колкото по-често я прилагаме, толкова по-добре работи тя.

Напишете коментар
captcha

Виж още

Шампионска лига е една от най-вълнуващите надпревари в спорта и няма държава,
Китайска зоологическа градина беше обвинена в боядисване на кучета в черно и
Годината на Дракона е подготвила промени в енергийните и жизнените цикли за
Хубавото време се завърня, мотосезонът отдавна започна, а любителите на
Необикновен пътник на две колела стопли сърцета на минувачите. Кученце се
Въпреки факта, че лекарството Ozempic е предназначено за лечение на диабет,