Привлекателността често се свързва с популярност и общителност. Понякога обаче красивите хора изпитват самота. Тази неочаквана страна на обжалване има няколко причини.

1. Високи очаквания към другите.

От красивите хора често се очаква да имат перфектен живот. Това създава натиск и големи очаквания от другите, които е трудно да се изпълнят, пише Delfi. В крайна сметка това може да доведе до социално дистанциране и самота.

2. Стереотипи за характера.

Има стереотип, че красивите хора често са горди и арогантни. Това може да отблъсне потенциални приятели и партньори, дори ако човекът всъщност е мил и открит.

3. Трудности при установяване на дълбоки връзки.

Привлекателните хора често се сблъскват с повърхностно внимание само заради външния си вид. За тях е трудно да намерят някой, който да се интересува от вътрешния им свят, а не само от външния им вид.

4. Завист и ревност.

Красотата може да накара другите да ревнуват. Това създава бариери пред социалното взаимодействие, тъй като хората могат да избягват или дори да проявяват враждебност към тези, които смятат за по-привлекателни от себе си.

5. Страх да не бъдеш обичан.

Привлекателните хора често се страхуват, че са обичани или желани само заради външния си вид. Този страх може да им попречи да се отворят към другите, което води до самота и социална изолация.