Няколко съвета за хора, които планират да плават в близко бъдеще. Това е спорт за хора, които са пълни с енергия, отворени към света и взискателни. Вие ли сте един от тях?

  1. Водоустойчивите панталони са задължителни

Носете водоустойчиви дрехи - дъждобран, водоустойчиви панталони, къси ботуши. Меки и удобни дрехи, но и спален чувал и възглавници, документи, телефон, зарядно или фотоапарат.

  1. Помислете преди да вземете електрониката

Тези, които тръгват на круиз за първи път, често поставят таблет или лаптоп в опаковъчния лист – защото оборудването ги придружава при всички пътувания. Междувременно не е възможно да се зарежда електронно оборудване във водата, тъй като всички навигационни компютри се консумират от всички налични контакти. Единственото нещо, което можете да носите, е мобилен телефон, който може лесно да се зарежда на пристанището. В по-голямата част от крайбрежните зони в морето, както и на Мазурските езера, няма да има проблем.

  1. Спане

Как и къде спите по време на круизи? Всичко зависи от това дали е круиз по езеро или море. Участниците в круиза нощуват в обща стая за екипажа, която се нарича гардеробна. Ако цените уединението или… хъркате, по-добре помислете дали наистина искате да отидете на круиз.

  1. Не вземайте куфари за круиз

Някои хора са свикнали да летят със самолети и инстинктивно се опаковат в удобен куфар на колела. При пътуване с платноходка за куфари не може да става дума! Те заемат твърде много място, защото не могат да бъдат навити след разопаковане. Затова всичко, което вземете със себе си на круиз, опаковайте го в мека чанта или чанта-чувал.

  1. Домашна кухня

Да се ​​налага да готвите по време на круиз е друга разлика между круизите и хотелските ваканции. Яхтата разполага с кухня, наречена камбуз, храната се приготвя от участниците в круиза.

  1. Не винаги приятни изненади

Когато плавате за първи път, трябва да сте наясно, че плаването е не само забавление и незабравимо приключение. Участниците в круиз понякога се оплакват от проблеми със съня или страдат от морска болест.

Също така се случва някой от екипажа или участниците да има проблеми с нервите. Може да изглежда като сериозно неудобство по време на круиза, но когато се приберете вкъщи, всички тези неприятни изненади обикновено се споменават с усмивка на лицето.